Η Ασυνείδητη Εικόνα του Σώματος

“Καθρέφτη καθρεφτάκι μου… ποιο είναι το σώμα μου;
Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, Είναι το σώμα μου ή Είμαι το σώμα μου;”
Είμαι η εικόνα που έχω για το σώμα μου, φαντάζομαι το σώμα μου, συμβολίζω το σώμα μου, το αναπαριστώ, μιλώ γι’αυτό σε μένα, μιλώ γι’αυτό στους άλλους.

Σχετίζομαι με αυτό και σχετίζομαι μέσα από αυτό.

Του μιλώ και μου μιλάει.

Το ακούω και δεν το ακούω.

Του ζητώ αλλά δεν μου δίνει και μου ζητάει αλλά δεν του δίνω.

Θυμάται το σώμα μου, θυμάται εμένα, θυμάται τους άλλους, θυμάται μυρωδιές, θυμάται τη χαρά, θυμάται τον πόνο.

Θυμάται να μην ξεχνάει!

Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε με την Ασυνείδητη Εικόνα του Σώματος. Η “Εικόνα του Σώματος”, σύμφωνα με την F. Dolto, είναι προσωπική στον καθένα : συνδέεται με το υποκείμενο και με την ιστορία του. Το θέμα θα προσεγγίσουμε μέσα από θεωρία και πρακτική, καθώς και την παρουσίαση μιας μελέτης περίπτωσης (case study) και τη διαδικασία της θεραπευτικής παρέμβασης που χρησιμοποιείται στη Χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης.

Που απευθύνεται:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευόμενους Χοροθεραπευτές (DRLST) , αλλά και σε άτομα που θα επιθυμούσαν να γνωρίσουν την κοινωνική και θεραπευτική διάσταση της χρήσης της κίνησης και του ρυθμού (φοιτητές και επαγγελματίες ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, θεραπευτές μέσω τέχνης, καλλιτέχνες, λάτρεις του χορού..)

Συνολική διάρκεια: 10 ώρες

Ώρες: Σάββατο 1 Απριλίου, 10.00-17.00
Κυριακή 2 Απριλίου, 10.00-13.00

Τόπος: Art Act Area, Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 6ος όροφος, (πλησίον ΜΕΤΡΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ)

Κόστος: 70 ευρώ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Email: info@primitive-expression.gr

Τηλ επικοινωνίας: 2106454300 και 6974875695

Συντονιστές:
Μαριάννα Δρακοπούλου, Κλινική Ψυχολόγος MR, Στέλεχος Πρόληψης των Εξαρτήσεων, Χοροθεραπεύτρια, Υπεύθυνη Παιδαγωγικών Εκπαίδευσης DRLST Βορείου Ελλάδος.

Ελένη Χατζηγεωργίου, Ψυχολόγος ΕΚΠΑ-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Χοροθεραπεύτρια, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης DRLST Ελλάδος, Αντιπρόεδρος Ένωσης DRLST-Παρίσι.