Η ανδρική επιθυμία και οι διαστροφές της

Η Ακαδημία Κλινικών Σπουδών της Αθήνας του Ινστιτούτου του Φροϋδικού Πεδίου και το Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 στις 19.30 διοργανώνουν διάλεξη με θέμα:
«Η ανδρική επιθυμία και οι διαστροφές της»

Ομιλήτρια: Lucia D’Angelo, Ψυχαναλύτρια, μέλος της Ισπανικής Σχολής Ψυχανάλυσης, Συντονίστρια του Τμήματος Κλινικών Σπουδών της Βαρκελώνης

Η Lucia D’Angelo είναι ψυχαναλύτρια και ζει και εργάζεται στη Βαρκελώνη. Είναι μέλος της Ψυχαναλυτικής κοινότητας της Καταλωνίας και της Λακανικής Σχολής Ψυχανάλυσης της Ισπανίας. Διδάσκει στο Τμήμα Κλινικών Σπουδών της Βαρκελώνης. Η Lucia D’Angelo έχει περάσει με επιτυχία τη δοκιμασία της passe  και έλαβε τον τίτλο ΑΕ (Αναλύτρια της Σχολής). Άρθρα της σχετικά με την προσωπική της passe τιτλοφορούνται: El Friso de la vida, La fenêtre sur le réel, Le “cri” de Munch et l’interprétation analytique, Un véritable effet d’après-coup.

H Lucia D’Angelo πραγματοποίησε επίσης διδακτορική διατριβή στον Τομέα Ψυχανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 8 με θέμα την έννοια της διαστροφής.

Θα μιλήσει ισπανικά με παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 η Lucia D’Angelo θα πραγματοποιήσει, το πρωί, την κλινική παρουσίαση ασθενούς στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο και, το απόγευμα, το κλειστό θεωρητικό σεμινάριο που απευθύνεται στους εγγεγραμμένους στην ΑΚΣΠΑ. (Πληροφορίες: Νασία Λινάρδου, τηλ. 2106420885)