«Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα – Έλληνας Πολίτης – Ευρωπαίος Πολίτης»

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» σας προσκαλεί στο «Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα • Έλληνας Πολίτης – Ευρωπαίος Πολίτης», στο οποίο θα συμμετέχει με περίπτερο το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011, ώρες 10.00-22.00 στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Το «Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα • Έλληνας Πολίτης – Ευρωπαίος Πολίτης» συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού-Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Έκφραση και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Money Show που θα λάβει χώρα στις 16-17 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον. Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011 και της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου θεσπισμένη από τον Ο.Η.Ε.

Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου Αθηναίων, του European Council for National non Profit Umbrella Organisations CEDAG με έδρα τις Βρυξέλλες

Με την στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- Γραφείο ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Η «ΕΔΡΑ» είναι Κοινωνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός εποπτευόμενος από το Υπουργείο Υγείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης από το 2001, με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών και μη ευνοημένων ομάδων, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση. Ο Οργανισμός λειτουργεί δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στα πλαίσια της αποασυλοποίησης, Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων ανοιχτό προς την κοινότητα, εννιά Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες (Περιστέρι, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό, Δάφνη-Υμηττό, Χαϊδάρι, Ηλιούπολη), Παιδική Πολιτιστική Λέσχη & ΛΕΣΧΗ ΑΜΕΑ στο Δήμο Ιλίου, Κοινωφελές Παντοπωλείο στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Κέντρο Κοινωνικής Οικονομίας στο Περιστέρι και το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι “(Περιστέρι, Βόλο, Πάτρα, Τρίκαλα). Παράλληλα, εκδίδει την FreePress Εφημερίδα “ΑΛΜΑ ΥΓΕΙΑΣ'” υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα, το Διεθνές φεστιβάλ τέχνης ART4MORE, την Παναττική αθλητική διοργάνωση ΑμΕΑ κ.ά.