Επαναπροσδιορισμός στο Άτομο, στην Οικογένεια και στην Ομάδα: Ο ρόλος της Κλινικής Ψυχολογίας και της Ψυχολογίας της Υγείας

5o Panellinio synedrio klinikis psyxologias kai psyxologias tis ygeiasΗ παρούσα, συνεχώς μεταβαλλόμενη, κοινωνική συνθήκη συνιστά ένα πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από μικρότερες ή μεγαλύτερες «συστημικές» κρίσεις στο μέτρο που περνούν από την κοινωνία στο άτομο και αντίστροφα. Ένα τέτοιο πλαίσιο μας φέρνει αντιμέτωπους με την απειλή της συνοχής του κοινωνικού ιστού, της ασφάλειας των δεσμών, εν τέλει, της ατομικής ταυτότητας.

Η Κλινική Ψυχολογία και η Ψυχολογία της Υγείας καλούνται να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της απορρέουσας ψυχικής οδύνης και στην εδραίωση της ανθεκτικότητας σε όλα τα πεδία δράσης τους.

Με γνώμονα το σκεπτικό αυτό, αποφασίσαμε τη διοργάνωση του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2016, σε συν-διοργάνωση με το Τμήμα Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τον διάλογο ανάμεσα στις σύγχρονες τάσεις της Κλινικής Ψυχολογίας και της Ψυχολογίας της Υγείας στα πεδία της θεωρίας, της έρευνας της πρόληψης και της κλινικής πράξης.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει κεντρικές και προσκεκλημένες ομιλίες, ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις, στρογγυλά τραπέζια, συμπόσια, σεμινάρια εξειδικευμένης κατάρτισης (workshops). Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα παρουσιαστούν θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος όπως: πρόληψη και προαγωγή της υγείας, ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις στην κοινότητα, επιδημιολογικά ζητήματα ψυχικής υγείας στην κοινότητα, σύγχρονες παρεμβάσεις σε επίπεδο πρόληψης και κλινικής παρέμβασης στο άτομο, την οικογένεια, την κοινότητα, παρέμβαση στην κρίση κλπ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Κλάδος μας θα τιμήσει μια εξέχουσα προσωπικότητα του χώρου της ψυχολογίας την κα Άννα Κοκκέβη.

Χώρος Διεξαγωγής: Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας  (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 196, 115 21, Αθήνα)

Ιστοσελίδα συνεδρίου: http://clinconf2016.gr/