Εμβαθύνοντας στη Διεργασία

Seminario Emvathinontas sti diergasiaΤο Gestalt Institute of San Francisco
σε συνεργασία με το ψυχοθεραπευτικό κέντρο Ψυχική Υγεία Από την Αρχή
διοργανώνει στα πλαίσια του μονοετούς εκπαιδευτικού προγράμματος της θεραπείας Gestalt

Βιωματικό Σεμινάριο με Διαμονή (Retreat)

Ψυχοθεραπείας Gestalt

Εμβαθύνοντας στη Διεργασία

Να δεις τον κόσμο σε έναν κόκκο άμμου

και τον παράδεισο σε ένα αγριολούλουδο

κράτησε το άπειρο στην παλάμη του χεριού σου

και την αιωνιότητα σε μία ώρα.

– William Blake

με τον Morgan Goodlander – Διευθυντή Gestalt Institute of San Francisco

Παρασκευή 17 –  Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Τόπος Διεξαγωγής:   Kastri Beach Κάμπινγκ, Νοτιοανατολικό Πήλιο

Το σεμινάριο γίνεται στα αγγλικά με μετάφραση στα ελληνικά.

Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ένα 4ήμερο residential βιωματικό σεμινάριο σε μια μαγευτική τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα

όπου οι συμμετέχοντες έχουν το πλεονέκτημα να εξερευνήσουν τα προσωπικά τους θέματα

σε ένα ενδεδειγμένο πλαίσιο με τον απαιτούμενο χώρο και χρόνο

για να εμβαθύνουν στη θεραπευτική τους διεργασία.

Η ροή της ζωής διακρίνεται από μία κρυφή σοφία. Mία φαινομενικά τυχαία σειρά συμβάντων, ύστερα από προσεκτική παρατήρηση, αποκαλύπτει ένα πολύπτυχο υφαντό με συνυφασμένα συναισθήματα, αισθήσεις και υπαρξιακά μοτίβα. Ολάκερη η ζωή ακολουθεί διεργασίες: από τα αστέρια στον ουρανό μέχρι τα σχέδια της άμμου στην παραλία. Όσο περισσότερο αναγνωρίζουμε αυτές τις διεργασίες και τα μοτίβα τους τόσο πιο συνειδητά συμμετέχουμε στο θαύμα της ζωής.

Η κυκλική φύση της διεργασίας γίνεται εύκολα παρατηρήσιμη αν στρέψουμε το βλέμμα μας στους πλανήτες που περιστρέφονται στον νυχτερινό ουρανό. Ωστόσο είναι δυσκολότερο να παρατηρήσουμε τις εσωτερικές μας διεργασίες και την πορεία τους. Η αστρολογία προσπαθεί να μας δώσει κάποια εργαλεία για να συνδέσουμε τον εσωτερικό με τον εξωτερικό μας κόσμο, το σύμπαν∙ για παράδειγμα την παλίρροια της θάλασσας και τη βαρύτητα της σελήνης με το νερό στο ίδιο μας το σώμα και με φαινόμενα όπως ο σεληνιασμός. Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν πολλές επιπρόσθετες επιρροές που χρειάζεται να λάβουμε υπ’ όψιν εκτός απ’ τους ουράνιους πλανήτες.

Η ψυχοθεραπεία Gestalt και η υπαρξιακή της προσέγγιση μάς προσφέρει πιο συγκεκριμένες συνειδητοποιήσεις για τη φύση του προσωπικού μας μοτίβου και τον τρόπο που συνδέεται με τον κόσμο γύρω μας. Η θεραπεία Gestalt κατεβάζει τη σελήνη στο σώμα του θεραπευόμενου και του επιτρέπει να προσωποποιήσει όχι μονάχα τις δυνάμεις της φύσης, αλλά οποιοδήποτε άλλο σύμβολο, σκέψη, εικόνα, συναίσθημα ή μύθο. Η θεραπεία Gestalt εμβαθύνει στην προσωπική μας διεργασία με το να σωματοποιεί τον κόσμο γύρω μας και δίνει μεγαλύτερη πρόσβαση στις υπαρξιακές μας αλήθειες για την κάθε μας στιγμή. Στη θεραπεία Gestalt μπορούμε να βιώσουμε όχι μόνο μια ευρύτερη αίσθηση του εαυτού μας στον κόσμο, αλλά και του κόσμου μέσα μας. Μέσα από τη θεραπεία Gestalt μπορούμε να μάθουμε να αναγνωρίζουμε έναν βαθύ ωκεανό προσωπικής εμπειρίας, να αποδεχόμαστε τα εσωτερικά μας κύματα και να μάθουμε πώς να σερφάρουμε σ’ αυτά.

Στην παραλία του Πηλίου, άμμος, θάλασσα και αστέρια συναντιούνται για να επεκτείνουν την αίσθηση του ανήκειν στον κόσμο και την εξερεύνηση μας, κάτω στο βάθος της λαγουδότρυπας της ίδιας μας της ψυχής. Έχοντας ένα πόδι στη θάλασσα, το άλλο στη γη και τα χέρια μας ψηλά προς τον ουρανό θα επικαλεστούμε το σύμπαν να ευλογήσει το ταξίδι μας και να δώσει σε κάθε συμμετέχοντα το κουράγιο να προχωρήσει μακρύτερα και βαθύτερα στον εαυτό του από ποτέ πριν. 

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

Το ενδεικτικό πρόγραμμα των 4 ημερών διαμορφώνεται ως εξής:
Παρασκευή   1η Μέρα: 18.00 – 20.30
Σάββατο        2η Μέρα: 09.00 – 13.00 & 18.00 – 20.30
Κυριακή        3η Μέρα: 09.00 – 13.00 & 18.00 – 20.30
Δευτέρα        4η Μέρα: 09.00 – 12.30
Απευθύνεται σε

  • Επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους ψυχικής υγείας

(ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές κλπ.)

  • Κάθε ενδιαφερόμενο για την προσωπική του ανάπτυξη

Κόστος Συμμετοχής
€230  [€210 – Προεγγραφή, Φοιτητές]

Ο Εκπαιδευτής

Ο Morgan Goodlander άρχισε την εκπαίδευσή του στη θεραπεία Gestalt το 1978, στο Gestalt Institute of New Orleans. Ύστερα από δέκα χρόνια ομαδικής δουλειάς και εκπαίδευσης, μεταφέρθηκε στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας, όπου και ίδρυσε το Gestalt Institute of Santa Cruz. Το 1998 έγινε διευθυντής του Gestalt Institute of San Francisco καθώς και διευθυντής εκπαιδευτικού προγράμματος για τα μέλη του προσωπικού του παγκοσμίου φήμης  Esalen Institute, εκεί που άνθισε το κίνημα της ανθρωπιστικής ψυχολογίας, και ο Perls ανέπτυξε μέσω των σεμιναρίων του τη θεραπεία Gestalt.

Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, σχεδίασε πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt με σημαντικούς εκπαιδευτές, όπως τον Joseph Zinker από το Κλίβελαντ, τον Bud Feder από τη Νέα Υόρκη, τον Serge Ginger από το Παρίσι, την Anne Teachworth από τη Νέα Ορλεάνη, τον John Soper από το Esalen Institute και τον Masa Momotake από την Ιαπωνία. Επιπρόσθετα έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε διοικητικό προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Τράπεζας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Association for the Advancement of Gestalt Therapy (AAGT) για περισσότερο από 6 χρόνια.

Διεξάγει σεμινάρια Gestalt σε πολλές χώρες και τελευταία εστιάζει το ενδιαφέρον του στην εκπαίδευση Gestalt στην Ιαπωνία, όπου διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt σε 6 πόλεις.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής

Τηλ. 2155209533 Κιν.  6974789554

Email: gestaltnetworkgreece@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/GestaltInstituteOfSanFranciscoGreece?fref=ts

Σελίδα του Κάμπινγκ στο Καστρί

http://www.campingkastribeach.com/index-gr.html