Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα

ekpaideusi apotelesmatikou goneaΤον Οκτώβριο του 2016 ξεκινάει το εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα για πιο χαρούμενες, αγαπημένες και αρμονικές οικογένειες.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από τον διεθνή οργανισμό “Gordon Training International”, και στηρίζεται στην φιλοσοφία του Thomas Gordon, κλινικού ψυχολόγου και επανειλημμένα υποψήφιου για το βραβείο Νόμπελ , πρωτοπόρου στην ανάπτυξη της επικοινωνίας, τη διαχείριση συγκρούσεων και τη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων.

Το εργαστήριο αποτελείται από έναν κύκλο βιωματικών σεμιναρίων (συνολικής διάρκειας 25 ωρών), μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν συγκεκριμένες δεξιότητες επικοινωνίας που τους βοηθούν να μεγαλώσουν υπεύθυνα, ανεξάρτητα και χαρούμενα παιδιά και να καλλιεργήσουν σχέσεις αλληλοσεβασμού και ειλικρίνειας καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης τους. 

Απευθύνεται σε γονείς ή μέλλοντες γονείς, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ευρύ κοινό, καθώς οι δεξιότητες αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές για τη βελτίωση όλων των διαπροσωπικών σχέσεων.

Πιο αναλυτικά στο εργαστήριο του Αποτελεσματικού Γονέα οι συμμετέχοντες θα μάθουν:

  • Να βοηθούν τα παιδιά τους να αντιμετωπίζουν και να επιλύουν τα προβλήματά τους ώστε να αισθάνονται τα ίδια πιο ικανά και αυτόνομα.
  • Να αντιμετωπίζουν τη μη αποδεκτή συμπεριφορά των παιδιών τους.
  • Να επιλύουν τις συγκρούσεις ανάμεσα στους ίδιους και τα παιδιά τους.
  • Να φέρουν πιο κοντά τους τα παιδιά αφού θα έχουν μάθει πως να επικοινωνούν μαζί τους και θα νιώθουν πως τα ακούν και σέβονται την άποψή τους.
  • Να επιλύουν τις συγκρούσεις έτσι ώστε να μην υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. 
  • Να ανατρέφουν τα παιδιά τους με μια φιλοσοφία που δεν θα είναι ούτε αυταρχική ούτε παθητική, αλλά βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό.

Περισσότερες πληροφορίες

  • Οι μέρες και ώρες διεξαγωγής θα καθοριστούν σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν είτε σε τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, είτε σε τρία σαββατοκύριακα. 
  • Κόστος συμμετοχής 200€ το άτομο ή 300€ το ζευγάρι.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

– Το βιβλίο του Dr. Gordon “Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα”

– Το βιβλίο ασκήσεων και πρακτικής.

– Η επίσημη πιστοποίηση παρακολούθησης από το “Gordon Institute Hellas”.

  • Εισηγήτρια: Βέρα Πρατικάκη, MSc, BSc Psychology, Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, με εκπαίδευση στη διδασκαλία του ‘ΕΑΓ’ από το ‘Gordon Training Institute’.

Δηλώσεις συμμετοχής στο: 6937349996 και vpratikakis@me.com