Δρόμοι Ζωής – Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2014

BAZAAR-DROMOI ZOIS 2Η εθελοντική οργάνωση Δρόμοι Ζωής, που δραστηριοποιείται στο Γκάζι εδώ και 15 χρόνια,  διοργανώνει το καθιερωμένο ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Bazaar,  το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στο Γκάζι, συνοδεύοντάς το με πλούσιες, δωρεάν και ανοιχτές για όλους παράλληλες εκδηλώσεις. Το Bazaar που αποτελεί το βασικό έσοδο της οργάνωσης, υπερασπίζεται εδώ και χρόνια τη φήμη του ως μια  ετήσια gourmet διοργάνωση, συνδυάζοντας γευστικές, δημιουργικές αλλά και πολιτιστικές εκπλήξεις για όλες τις ηλικίες!

Το Βazaar δε χάνει τη γευστική του ταυτότητα επιφυλάσσοντας και φέτος στους επισκέπτες του μια μεγάλη ποικιλία σπιτικών παρασκευών από ιδιαίτερες μαρμελάδες και γλυκίσματα μέχρι λικέρ και αλμυρές πικάντικες σάλτσες σε συσκευασίες δώρου.  Και επειδή σίγουρα θα σας ανοίξει η όρεξη με όλες αυτές τις ξεχωριστές δημιουργίες, τους επισκέπτες περιμένει  αλμυρός και γλυκός μπουφές, πιάτα ελληνικής και ανατολίτικης κουζίνας, τσάι, καφές και ζεστό κρασί και όλα αυτά με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Τη γευστική αυτή διαδρομή συμπληρώνει η συλλογή μιας ποικιλίας κατασκευών και αντικειμένων, από χειροποίητα  αξεσουάρ και κοσμήματα, στολίδια και χριστουγεννιάτικα δώρα, μέχρι λογοτεχνικά και επιστημονικά βιβλία, μικροέπιπλα , αντικείμενα ανακυκλωμένα δημιουργικά (upcycling) και προσεγμένα αντικείμενα «δεύτερο χέρι» σε πολύ προσιτές τιμές.

Εκπλήξεις επιφυλάσσονται και για τους μικρούς φίλους του Bazaar με ποικίλα δημιουργικά εργαστήρια που θα λειτουργούν δωρεάν όλες τις ώρες του διημέρου, με παιχνίδι, ζωγραφική, χειροτεχνίες, κουκλοθέατρο, ζαχαροπλαστική και τραγούδι!

Όπως μας προτρέπουν οι εθελοντές του bazaar: «Ελάτε και φέτος να κάνετε τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σας σε ασύγκριτες τιμές, να αφήσετε τα παιδιά σας να παίξουν στα εργαστήρια που θα λειτουργούν όλες τις ώρες, να καθίσετε με την παρέα σας στην καφετέρια δοκιμάζοντας μαγειρευτά πιάτα και νοστιμιές από έναν πλούσιο μπουφέ. Ελάτε να μας γνωρίσετε, εμάς τους εθελοντές των Δρόμων Ζωής, και να συμμετάσχετε σε μια γιορτή του εθελοντισμού και της αλληλέγγυας δράσης.»
 

Λίγα Λόγια για τους ΔΡΟΜΟΥΣ ΖΩΗΣ και το Bazaar…

Η εθελοντική οργάνωση “Δρόμοι Ζωής”, δραστηριοποιείται στο Γκάζι εδώ και 15 χρόνια και παρέχει βοήθεια και υποστήριξη σε παιδιά και οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών  που βιώνουν κοινωνικούς αποκλεισμούς και αντιμετωπίζουν γλωσσικές, οικογενειακές και οικονομικές δυσκολίες. Οι “Δρόμοι Ζωής” εργάζονται με σκοπό την κατανόηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας των ανθρώπων από το σύνολο της κοινωνίας και δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των δυνατοτήτων των ατόμων, που ανήκουν σε ομάδες με ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα, συμβάλλοντας παράλληλα στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ατόμων αυτών.  

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar προετοιμάζεται όλο το χρόνο από  πλήθος εθελοντών και  είναι πολύ σημαντικό για τους Δρόμους Ζωής,  καθώς αποτελεί το μοναδικό οικονομικό έσοδο της οργάνωσης και η επιτυχία του θα της εξασφαλίσει έναν ακόμη χρόνο λειτουργίας. Ο χώρος του σχολείου σημαίνει επίσης πολλά για μικρούς και μεγάλους, καθώς εκεί φοιτούν τα περισσότερα παιδιά που δέχονται την υποστήριξη της οργάνωσης και το Γκάζι, ο Κεραμεικός, ο Βοτανικός και το Μεταξουργείο είναι οι γειτονιές που κατοικούν.

Bazaar Info

Ωράριο

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου: 10:00-22:00

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου: 10:00-20:00

87Ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Ορφέως 58  118  54, Γκάζι

Σταθμός μετρό Κεραμεικός, έξοδος Κων/πόλεως

Facebook Event

Επικοινωνία με δημοσιογράφους: Χριστίνα Λιάτα (6973994844), Δήμητρα Δουμά (6948720709).