Δημιουργία Φυσικών Κοινωνικών Δικτύων γύρω από Άτομα με Νοητική Υστέρηση

presveia Kyprou - spiti tis KyprouΗ Πανελλήνια Ένωση Φορέων Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση “ΜΕΛΕΔΩΝΗ” διοργανώνει την τελική Ημερίδα για το Έργο που υλοποιεί ο Σύλλογος Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση “Το Πέταγμα” με τίτλο:

«Δημιουργία Φυσικών Κοινωνικών Δικτύων γύρω από Άτομα με Νοητική Υστέρηση»

Ένα βασικό πεδίο δραστηριοποίησης του Συλλόγου «Το Πέταγμα» είναι οι δράσεις κοινωνικής ένταξης των ατόμων που υποστηρίζονται και η έμπρακτη προάσπιση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, όπως αυτά ορίζονται στη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Οι εξυπηρετούμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου απολαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών από το έμμισθο προσωπικό. Κινδυνεύουν όμως, όπως όλοι οι διαμένοντες σε υποστηριζόμενα περιβάλλοντα, να αποκοπούν από τα άτυπα, φυσικά κοινωνικά δίκτυα τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για όλους τους ανθρώπους. Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται καθώς οι υποστηριζόμενοί μας μεγαλώνουν σε ηλικία και αναπόφευκτα αναμένεται να χάσουν την φυσική αλληλεπίδραση και προστασία που τους παρέχουν οι σχέσεις τους με τους γονείς τους.

Με αυτούς τους προβληματισμούς κατά νου, αναζητήσαμε επιτυχημένες πρακτικές από το εξωτερικό που διευκολύνουν τη σύσταση και τη διατήρηση φυσικών κοινωνικών δικτύων γύρω από τα άτομα με νοητικές αναπηρίες και εμπειρογνώμονες με μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχες καινοτόμες δράσεις.

Στην Ημερίδα πρόκειται να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και όλη η πορεία του ομώνυμου έργου, που υλοποιήθηκε από «Το Πέταγμα» στο διάστημα Μάιος 2015 – Απρίλιος 2016.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Τρίτη 05 Απριλίου 2016 και ώρα 09:30 – 14:00 στην Κυπριακή Πρεσβεία, Σπίτι της Κύπρου, επί της οδού Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα,      210-3734934 

Δηλώσεις – Συμμετοχές

Μελεδώνη     210- 8222949,

Πέταγμα        210-6723232 

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη.