Διαταραχές προσωπικότητας: μια θεατρική παράσταση αντί διάλεξης

diataraxes prosopikotitasΟ Σύλλογος Νέων Ιατρών παρουσιάζει την εκδήλωση:

«Διαταραχές προσωπικότητας: μια θεατρική παράσταση αντί διάλεξης»

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, 20:00

Τεχνοχώρος Cartel

Αγίας Άννης και Μικέλη 4, Βοτανικός (Στάση Μετρό Ελαιώνας)

Είσοδος ελεύθερη

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση παρουσιάζεται από το Σύλλογο Νέων Ιατρών, με σκοπό την εξοικείωση, κατανόηση και αναγνώριση των διαταραχών της προσωπικότητας με εργαλεία την τέχνη του θεάτρου και του διαλόγου. Η θεματολογία είναι πρωτότυπη και ο τρόπος παρουσίασης εναλλακτικός.

Οι διαταραχές προσωπικότητας είναι ένα σύνολο μη λειτουργικών χαρακτηριστικών που οδηγούν το άτομο να έχει άκαμπτα πρότυπα σκέψης, αντίληψης και συσχέτισης μεταξύ του περιβάλλοντος και του εαυτού του, το οποίο εκδηλώνεται σ’ ένα μεγάλο εύρος κοινωνικών και προσωπικών τρόπων έκφρασης, όπως στην εργασία και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Αποτελεί ένα δύσκολο τομέα της ψυχιατρικής τόσο για την κατανόηση όσο και για την αναγνώρισή του. Η αναγνώριση αυτών των χαρακτηριστικών είναι σημαντική και για τον ιατρικό κόσμο αλλά και για το ευρύ κοινό.

Ο Σύλλογος Νέων Ιατρών ως φορέας επικοινωνίας και με στόχο την ευκολότερη κατανόηση του ζητήματος παρουσιάζει την εκδήλωση «Διαταραχές προσωπικότητας: μια θεατρική παράσταση αντί διάλεξης», η οποία σηματοδοτεί την έναρξη περιοδικών συναντήσεων του Συλλόγου για το 2015.          

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Σεμερτζιάν

Σενάριο: Δώρα Τσόγια, Κλινική Ψυχολόγος

Παίζουν:

Αντώνης Κονιάρης

Ιωάννα Κ.

Αγγελική Μπρούμα

Ιωάννης Τριανταφύλλου

Έλλη Σεμερτζιάν

Νατάσα Τριανταφυλλίδη

Σχολιασμός: Αθανάσιος Δουζένης, Aναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής στη Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών

Εμπνευστής: Στέλιος Κυμπουρόπουλος

H είσοδος είναι ελεύθερη για όλους χωρίς εισιτήριο.

Ανοιχτή συζήτηση στο τέλος της παράστασης.

Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Αναστασία Μοσχοβίτη

Δείτε την εκδήλωση στο facebook:
https://www.facebook.com/events/784878888228680/?notif_t=plan_edited

 

Γνωρίστε τον Σύλλογο Νέων Ιατρών: Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2009 από νέους Ιατρούς και φοιτητές από όλη την Ελλάδα. Σκοπός του η προαγωγή της γνώσης και η επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας, καθώς και η ενημέρωση του κοινού, σχετικά  με θέματα που άπτονται της Ιατρικής Επιστήμης. Το βασικό πλαίσιο δραστηριοποίησης του Συλλόγου περιλαμβάνει τη συγγραφή-δημοσίευση επιστημονικών εργασιών καθώς και την ενασχόληση με τα ιατρικά τεκταινόμενα. Περαιτέρω στόχοι του ΣΝΙ είναι η κοινωνική προσφορά, αλλά και η επικοινωνία, συνεργασία και αλληλεγγύη τόσο μεταξύ του Ιατρικού κόσμου όσο και μεταξύ Ιατρών και κοινωνικού συνόλου. Αυτό, επιτυγχάνεται μέσω της οργάνωσης ημερίδων και συναντήσεων έτσι ώστε τα μέλη να μοιράζονται με το κοινό τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Η ιστοσελίδα του Συλλόγου Νέων Ιατρών: http://www.sni.gr

 

Χορηγός επικοινωνίας

Psychografimata_logo_new