IASIS DANCE – Χοροκινητική Έκφραση & Αυτογνωσία

seminario IASISΜε την Μαριλένα Καρέττα Χορογράφο –  Χοροθεραπεύτρια –  Αυθεντική Κίνηση

H χοροθεραπεία είναι μια δημιουργική θεραπεία μέσω τέχνης που χρησιμοποιεί τον χορό και την κίνηση για να βοηθήσει το άτομο να αποκτήσει καλύτερη σχέση με το σώμα του, τον εαυτό του και τους άλλους. Συνδέει σώμα – νου/σκέψη – συναίσθημα – πνεύμα, αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο ολιστικά.

Από τις βασικές αρχές είναι πως: η προσωπικότητα, η ιστορία και η συναισθηματική κατάσταση του ατόμου καταγράφονται στο σώμα του-body memory- και εκφράζονται με την κίνησή του. Έτσι μια αλλαγή στον τρόπο κίνησης θα φέρει αλλαγή και στην συμπεριφορά.

Χορεύοντας λοιπόν, συνδεόμαστε με τον αληθινό μας εαυτό,  και πορευόμαστε σε αλλαγές που μας φέρνουν πιο κοντά στην ίαση.

Κάποιοι από τους στόχους μας για το άτομο είναι:

  • να «ακούει» το σώμα του, και να ανακαλύπτει το νόημα και τον συμβολισμό της κίνησης του
  • να μάθει τρόπους για να αποφορτίζεται από την ένταση και  το stress
  • να ξεμπλοκάρει την εκφραστικότητα και την αυθεντικότητα του, ώστε να ελευθερωθεί από περιορισμένες και στερεότυπες   κινήσεις και συμπεριφορές
  • να καλλιεργεί την δημιουργικότητα, την φαντασία και την πρωτοβουλία
  • να αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και  αυτογνωσία, ώστε να «πατήσει καλύτερα στα πόδια του»
  • να εξερευνά τους τρόπους που σχετίζεται με τους άλλους, ώστε να μπορεί να βιώνει τη χαρά της επικοινωνίας και του μοιράσματος κ.α.

Στο Σεμινάριο θα χρησιμοποιήσουμε παιχνίδι, χειρονομίες, λόγο, ζωγραφική, πηλό, αυτόματη γραφή κ.ά., και θα δουλέψουμε μέσα σε ένα περιβάλλον  υποστηρικτικό και µη κριτικό.

Δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία στον χορό.

Σύντομο βιογραφικό   

Μαριλένα Καρέττα GADTH Sr, είναι πτυχιούχος της Κρατικής Σχολής  Χορού, με τετραετείς μεταπτυχιακές σπουδές στη Ν. Υόρκη στο σύγχρονο χορό, Αφρικάνικό και σε άλλα είδη χορού, χορο­γραφίας και Body Work. Έχει χορέψει και χορογραφήσει για το θέατρο και τον   κινηματογράφο ( π.χ. Λυδία Κονιόρδου, Κώστα Φέρρη, Νίκο Κούνδουρο, Μίκη Θεοδωράκη, Ζουζού Νικολούδη κ.ά.). Το 1992 ίδρυσε την ομάδα χορού  Πέλματα στην οποία χορογραφεί. Διδάσκει από το 1986 Δημιουργική Κίνηση, Μουσικο­κινητική Αγωγή, Κινησιολογία ηθοποιών και Αυτοσχεδιασμό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,  καθώς και στην εκπαίδευση της Ένωσης Χοροθεραπευτών.  Έχει μελετήσει παραδοσιακά κρουστά και φωνή. Πήρε μέρος σε πλήθος σεμιναρίων & έκανε παρουσιάσεις σε συνέδρια.     

Έχει ολοκληρώσει πενταετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Χοροθεραπείας – Χοροκινητικής προσέγγισης – Dance Μovement Τherapy – με την πρωτοπόρο Αμερικανίδα Dr. Marcia Leventhal, PHD,ADTR,CMAΕργάζεται από το 1999 ως Χοροθεραπεύ­τρια ατομικά και ομαδικά με διάφορους πληθυσμούς και ηλικίες, και είναι επόπτρια. Είναι Senior μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος και του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Ολοκλήρωσε τετραετείς post masters σπουδές με την Ελένη Λεβίδη MS,ADTR,LPC, με ειδικότητα στην Αυθεντική Κίνηση και θεραπείαΧρησιμοποιεί την δύναμη της κίνησης σαν μέσο έκφρασης και συνειδητότητας, που άλλοτε γίνεται καλλιτεχνικό υλικό και άλλοτε εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας.  

Χώρος:  Footsteps, Γρ. Ξενοπουλου 17, μετρό Εθνική  Άμυνα
Χρόνος:  Σάββατο  19 / 3 / 2016,  4 – 9 μ.μ
Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης, έως και τις 12 Μαρτίου 2016, στο τηλ. 6944 880487. Λόγω περιορισμένου αριθμού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κόστος :  για εξόφληση ως και τις 8 / 3/ 2016,  κόστος  40 €, κατόπιν 50€                                                                
Η ομάδα που θα δημιουργηθεί από τους ενδιαφερόμενους, θα συνεχίσει τη διαδικασία με εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις μέχρι και τον Ιούνιο.  Για όσους εγγραφούν στο τέλος του σεμιναρίου, θα υπάρξει έκπτωση 20 % στον πρώτο μήνα.
Πραγματοποιούνται επίσης ατομικές συναντήσεις.
Φορέστε άνετα ρούχα για κίνηση και χοντρές κάλτσες.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6944880487, Μαριλένα Καρέττα 

Ε-mail:  pelmata2@gmail.com