Μπιλ & Λου

Bill kai Lou theatriki parastasiΗ αλληλογραφία συνεχίζεται. Μετά την επιτυχημένη πορεία της παράστασης πέρυσι τον χειμώνα, οι δύο φίλοι Μπιλ & Λου θα συνεχίσουν να ανταλλάσσουν τα γράμματά τους και φέτος στο Skrow Theater.

Με αφορμή μία αληθινή, συγκινητική ιστορία ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος, μετά το «Γαμ», την «Τελεία» και τον «Γαργαληστή», ζωντανεύει μαζί με τους πρωταγωνιστές Βασίλη ΜαυρογεωργίουΣτέλιο Ιακωβίδη και Λυδία Τζανουδάκη, τη σχέση δύο αγνώστων που κατάφεραν να χτίσουν μία δυνατή, εικοσαετή φιλία μέσω αλληλογραφίας.

Η υπόθεση, που στο παρελθόν μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο αποσπώντας καλλιτεχνικές και εμπορικές αξιώσεις, περιγράφει τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στην οκτάχρονη Λου από την Αυστραλία και τον Νεοϋορκέζο, υπέρβαρο, μεσήλικα Μπιλ, καθώς αυτοί εξιστορούν τις παράλληλες ζωές τους. Οι δύο βασανισμένοι ήρωες βρίσκουν ξαφνικά στα γράμματα που έρχονται από την άλλη άκρη του ωκεανού, μαζί με μία σοκολατένια παρηγοριά, τη μοναδική ελπίδα για πραγματική ανθρώπινη επαφή.

Με σαρκοβόρο χιούμορ και αφοπλιστική ωμότητα, το παραμύθι αυτό θίγει την παιδική παραμέληση, τη σχολική βία, τη μοναξιά, την αυτοεκτίμηση και την κοινωνική απομόνωση, αλλά πάνω απ’ όλα ανυψώνει τη φιλία και το σεβασμό σε υπέρτατα αγαθά επιβίωσης.

Το θεατρικό ανέβασμα, εμπνευσμένο από την ιστορία αυτή, επιδιώκει να φωτίσει τη συναισθηματική δυσλεξία της κοινωνίας αλλά κυρίως να την αντικρούσει χρησιμοποιώντας το ελπιδοφόρο παράδειγμα αυτών των δύο ανθρώπων.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία–Δραματουργική επιμέλεια: Δημήτρης Μπογδάνος

Σκηνικά-Κοστούμια: Λυδία Κοντογιώργη, Ζωή Αρβανίτη

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Δημητρίου

Οργάνωση παραγωγής: Ιωάννα Μυλοπούλου

Βοηθός Σκηνογράφου: Ηλιάνα Νάτσου

Trailer: Αντώνης Κουνέλλας

Παίζουν: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Στέλιος Ιακωβίδης, Λυδία Τζανουδάκη

Πληροφορίες

Skrow

Αρχελάου 5, Παγκράτι , +302107235842

Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 19:00

Ειδικές προγραμματισμένες παραστάσεις για εφηβικό κοινό

Διάρκεια 105′

Είσοδος 12 ευρώ