«Απόψε τρώμε στο σκοτάδι» από την Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης

Ένα διαφορετικό δείπνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση «Αφωτο Δείπνο – Απόψε τρώμε στο σκοτάδι», που διοργανώνει το Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών Βόρειας Ελλάδας – Σχολή Τυφλών «Ο Ήλιος».

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου  στο κτίριο διοίκησης του Ιδρύματος (Βασ. Όλγας 32, Θεσσαλονίκη) οργανώνεται ένα ιδιότυπο εστιατόριο, απόλυτα βυθισμένο στο σκοτάδι, όπου καλούνται οι βλέποντες να δειπνήσουν χωρίς ίχνος φωτός, δηλαδή ως άτομα με ολική απώλεια όρασης.

Άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης θα είναι οι συνοδοί και οδηγοί στην εμπειρία αυτή. Η κοινή δραστηριότητα με τους τυφλούς και με τους μερικώς βλέποντες θα σας φέρει πιο κοντά στην τυφλότητα, θα σας εξοικειώσει με το σκοτάδι και θα ακονίσει τις υπόλοιπες αισθήσεις σας. Τελικά, θα μας πείσει ότι τα άτομα με πρόβλημα όρασης μπορούν ισότιμα να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε εκδήλωση και διαδικασία.

Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε στην εκδήλωσή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 2310 830095 (τηλεφωνικό κέντρο του Ιδρύματος) ή να περάσετε μέχρι την Παρασκευή 3/12 από τις 09:00 ως τις 14:00 από τη σχολή, ώστε να κάνετε τη σχετική κράτηση και επιλέξετε ένα από τα δύο μενού.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ανακατασκευή χώρων του οικοτροφείου του Ιδρύματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών Βόρειας Ελλάδας – Σχολή Τυφλών «Ο Ήλιος»
Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 32, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 830095
Ώρα προσέλευσης: 20:00