“Ανοιχτό Σπίτι”

Oι Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Δομής Αττικής, της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας, σας προσκαλούν στη διημερίδα «Ανοιχτό Σπίτι» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης σε Θέματα Ψυχικής Υγείας στην Αττική. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 στο Β’ Οικοτροφείο Αττικής (Βορείου Ηπείρου 35, Βριλήσσια) και την Τετάρτη 25 Απριλίου στο Α’ Οικοτροφείο Αττικής (Καποδιστρίου 11, Μελίσσια). Ανοίγουμε το σπίτι μας, και σας περιμένουμε θεραπευτές και ένοικοι, για να γνωριστούμε και να μιλήσουμε για θέματα ψυχικής υγείας.

Γενικός σκοπός του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.

Στόχος της διήμερης εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινότητας σχετικά με δράσεις εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, τα δικαιώματα των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, τους τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους, τις δυνατότητες κοινωνικοποίησης, αυτονόμησης και επαγγελματικής αποκατάστασής τους. Επίσης θα παρουσιαστούν θέματα και καλές πρακτικές Ψυχοκοινωνικής Επανένταξης ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα που διαμένουν σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (οικοτροφεία, ξενώνες) σε φοιτητές επαγγελμάτων ψυχικής υγείας.

Μετά το τέλος της διημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Περισσότερες Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 60 96 481 (Α’ Οικοτροφείο)
και 210 60 96 122 (Β’ Οικοτροφείο).