9ο Διεθνές Συνέδριο Focusing και Παιδιά “Νέοι Ορίζοντες”

 

white-logo-hfc-normalΜε ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την διεξαγωγή του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου Focusing και Παιδιά, με τίτλο “Νέοι Ορίζοντες”, στην Αθήνα στις 26-30 Οκτωβρίου 2016.

Προσκεκλημένοι ειδικοί από το εξωτερικό και Έλληνες, θα παρουσιάσουν πρόσφατες εξελίξεις και πρακτικές από το χώρο του ‘Focusing με Παιδιά’, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών, όπως διαταραχές συναισθηματικού δεσμού, αυτισμός, εσωτερικό παιδί, αυτοενσυναίσθηση, ασφαλής χώρος, ρύθμιση έντασης συναισθήματος, παιδιατρική, νοσηλεία παιδιών, μητρική φροντίδα και μητρικός ρόλος, επικοινωνία με παιδιά, ΔΕΠΥ, εκπαίδευση, προσχολική και σχολική δημιουργικότητα και καινοτομία.

Το Focusing (Διαδικασία Εστίασης) είναι μια νέα μέθοδος που επιτρέπει την επανασύνδεση μας με το σώμα μας και την σωματική μας γνώση.

Όταν εφαρμόζεται στα παιδιά είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, το οποίο βοηθά τα παιδιά να συγκεντρωθούν στον εαυτό τους, να εστιαστούν σ’ αυτό που κάνουν, να αναγνωρίσουν σκέψεις και συναισθήματα τους, να βρουν τον κατάλληλο τρόπο να εκφράσουν και να επικοινωνήσουν οτιδήποτε είναι σημαντικό γι’ αυτά.

Μέσα από τις παρουσιάσεις και τα εργαστήρια του συνεδρίου θα δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα να αλληλεπιδράσουμε με συναδέλφους από διαφορετικές κουλτούρες, από διαφορετικά πεδία και ρόλους με στόχο να διευρύνουμε τις γνώσεις μας, να προάγουμε την εμπειρία μας και να εμπλουτίσουμε την πρακτική μας στην εργασία μας και επικοινωνία μας με τα παιδιά.

To συνέδριο απευθύνεται τόσο σε ειδικούς που εργάζονται με παιδιά (ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς, νοσηλευτές, λογοθεραπευτές, νομικούς, …), όσο και εκπαιδευτικούς, φροντιστές παιδιών, γονείς, κλπ.

Λαμβάνοντας υπόψη μας την οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, η τιμή του συνεδρίου για τους Έλληνες συμμετέχοντες ανέρχεται στα 150 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

web: http://childrenfocusing2016.weebly.com/

http://new.focusing.gr/

e-mail: focusinghellas@yahoo.com

Τηλ. 210-6459459

 

childrenfocusing-01