3ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας: Ισορροπία στο έργο και ποιότητα ζωής

ergotherapy-Α4Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθεί το 3ο ετήσιο Συμπόσιο Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου, με θέμα «Ισορροπία στο έργο και ποιότητα ζωής» στο κεντρικό αμφιθέατρο του Κολλεγίου στο Μαρούσι. Την ευθύνη της επιστημονικής διοργάνωσης του καθιερωμένου πλέον συμποσίου έχει το Τμήμα Εργοθεραπείας.

Το Συμπόσιο θα φιλοξενήσει διακεκριμένους επιστήμονες από τον χώρο της Εργοθεραπείας και της Ψυχολογίας, καθώς και  παρουσιάσεις φοιτητών Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ενώ θα εστιάσει στην ακόλουθη θεματολογία:

► Ποιότητα ζωής και Εργοθεραπεία.

► Το Έργο ως μέσο υποστήριξης του εαυτού, της οικογένειας και του κοινωνικού ιστού στην Ελλάδα: η πολυδιάστατη μεταξύ τους ισορροπία.

► Τα εννοιολογικά μοντέλα της Εργοθεραπείας στην κλινική πρακτική με επίκεντρο το Έργο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

► H φροντίδα του φροντιστή: μια άλλη διάσταση της Εργοθεραπείας στην ποιότητα ζωής

► Έργο, παιδί στο φάσμα του αυτισμού και η ποιότητα της ζωής του.

► Η Συμμετοχή στο Έργο: Νους-Εγκέφαλος-Σώμα & Περιβάλλον.

► Οι πολλαπλές διαστάσεις του φαινομένου της αυτοκτονίας.

► Η αναγκαιότητα χρήσης Εργοθεραπευτικών θεωρητικών εννοιολογικών μοντέλων πρακτικής στην Ελλάδα: κατανόηση πασχόντων με άνοια.

Δείτε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας

Το Συμπόσιο απευθύνεται σε φοιτητές και επαγγελματίες Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας καθώς και  σε Ψυχολόγους, Ειδικούς Παιδαγωγούς και επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ηλεκτρονικά Βεβαίωση Παρακολούθησης. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για τη συμμετοχή απαιτείται η κράτηση θέσης: κα Χ.Κόλια, Τ 2106199891, hkollia@metropolitan.edu.gr .

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το πρώτο και μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, που προσφέρει πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών στην επιστήμη της Εργοθεραπείας Bsc (Hons) in Occupational Therapy σε συνεργασία με το Queen Margaret University.  Επίσης, είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που είναι πλήρες μέλος (από το 2014) του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εργοθεραπεία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (European Network of Occupational Therapy in Higher Education- ΕΝΟΤΗΕ).   

Περισσότερες πληροφορίες για το Tμήμα Εργοθεραπείας και το Συμπόσιο μπορείτε να βρείτε στο site του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, www.metropolitan.edu.gr