3ημερο βιωματικό σεμινάριο Οικοψυχολογίας

3imero viomatiko seminario oikopsyxologiasΗ Ψυχοσύνθεση – Άννα Δήμου, Σύμβουλος – Ψυχολόγος και η Κλειώ Αποστολάκη, Ψυχολόγος, Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Οικοψυχολογίας, διοργανώνουν 3ήμερο Βιωματικό Σεμινάριο Οικοψυχολογίας με αναφορές θεωρητικής και πρακτικής προσέγγισης και εργαστήρια στη φύση.

Ο όρος οικοψυχολογία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις οικολογία και ψυχολογία και είναι μία συγχρονη κατεύθυνση της επιστήμης της Ψυχολογίας, με σκοπό την επανένωση του ανθρώπου με την φύση, δηλαδή με τον ίδιο του τον εαυτό. Η επιστήμη της ψυχολογίας προσφέρει τη δυνατότητα της εμβάθυνσης της επαφής με τη φύση, βγάζοντας τον θεραπευόμενο από το γραφείο της συνεδρίας και καθιστώντας την σοφία της φύσης, συνθεραπευτή στην ψυχική ισορροπία του ανθρώπου.

H Οικοψυχολογία χρησιμοποιεί εργαλεία ψυχοθεραπείας από τις διαφορετικές σχολές σε μια ολιστική προσέγγιση. Συμπεριλαμβάνει το άμεσο βίωμα με τα στοιχεία της φύσης, τεχνικές χαλάρωσης και αφύπνισης των αισθήσεων, της προβολής και μεταβίβασης που συναντάμε στα εργαλεία της ψυχανάλυσης καθώς και ασκήσεις έκφρασης συναισθημάτων και εμβάθυνσης των εμπειριών. Όλα αυτά πραγματοποιούνται στο φυσικό περιβάλλον με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου ψυχολόγου.

Η άσκηση της Οικοψυχολογίας απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να αφυπνίσουν τις φυσικές τους λειτουργίες σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο και να αναζητήσουν την εσωτερική τους ισορροπία, με την επανένωσή τους με την ίδια τους τη φύση και το φυσικό περιβάλλον. Στο σύγχρονο άνθρωπο που ζει καταστάσεις στρες και συναισθηματικών δυσκολιών καθώς και στους θεραπευόμενους με ψυχικές παθήσεις επικουρικά με την καθοδήγηση του θεραπευτή τους. Επιπρόσθετα, απευθύνεται και σε παιδιά και εφήβους δίνοντας τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε πολυδιάστατες εκπαιδευτικές και βιωματικές δραστηριότητες με στόχο την οικοδόμηση υγιών προσωπικοτήτων.

Το σεμινάριο απευθύνεται:

  • σε ειδικούς ψυχικής υγείας που επιθυμούν να διευρύνουν τον γνωστικό τους ορίζοντα (8 & 9 Μαΐου).
  • σε ενήλικες και εφήβους που θέλουν να βελτιώσουν τον εαυτό τους, να αφυπνιστούν και να αναζητούν την εσωτερική τους ισορροπία με την επανένωσή τους με το φυσικό περιβάλλον μέσω της επιστήμης της ψυχολογίας (10 Μαΐου).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 & 10 Μαϊου 2015 στο Ξενοδοχείο Filokalia Γ. Γεννηματά (Δίπλα στη Λίμνη).

Κόστος συμμετοχής: 140 € (120 € για φοιτητές και ανέργους)

Παρασκευή & Σάββατο, 8 & 9 Μαΐου: 100 €

Βιωματικό Κυριακή, 10 Μαΐου: 40 €

Δηλώσεις συμμετοχής έως 4.5.2015.  Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας.

Πληροφορίες

690 82 70 341

dimouana@gmail.com

http://annadimou.com

http://www.facebook.com/ecopsychologyioannina

Εγγραφές:

Βιωματικό Σεμινάριο Οικοψυχολογίας

http://goo.gl/forms/WKLv1P7oY3