2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης

Ο Τομέας Φιλοσοφίας και Θεωρίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας του Tμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης (29 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου 2012) στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).

Στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου εμπίπτουν όλες οι περιοχές της φιλοσοφίας των επιστημών υπό την ευρεία έννοια του όρου. Επίσης εμπίπτουν ευρύτερες περιοχές της φιλοσοφίας (μεταφυσική, γνωσιολογία, ηθική, φιλοσοφία της γλώσσας, φιλοσοφία του νου, ιστορία της φιλοσοφίας, κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία) στο βαθμό που οι ανακοινώσεις σχετίζονται με θέματα που αφορούν την επιστήμη.

Οι προτάσεις για παρουσίαση εισηγήσεων και οργάνωση συμποσίων υποβλήθηκαν σε τυφλή αξιολόγηση.

Το συνέδριο, το οποίο θα περιλαμβάνει ομιλίες και συμπόσια, είναι ανοικτό σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας, σε υποψήφιους και υποψήφιες διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες. Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η ελληνική αλλά οι ομιλίες των προσκεκλημένων ομιλητών και η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα διεξαχθούν στην αγγλική γλώσσα.