2η Διακρατική συνάντηση για το Ευρωπαϊκό έργο “NEFELE”

NEFELE_logoΣτο Βαλιαδολίδ της Ισπανίας, στις 15 & 16 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου NEFELE, που έχει σαν στόχο τη δικτύωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί η πορεία του έργου μέχρι σήμερα και να συντονιστούν οι ενέργειες που θα οδηγήσουν στις δύο κορυφαίες δράσεις του έργου:

  • To 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας
  • Το ιδρυτικό συνέδριο του δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητηθήκαν και αποφασιστήκαν τα εξής:

  • Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του NEFELE Festival στην Αθήνα και η διάρκεια του επεκτάθηκε από τις πέντε μέρες σε δεκαέξι (1 έως 16 Οκτωβρίου 2016).
  • Αναθεώρηση των δραστηριοτήτων δικτύωσης και η απόφαση επιτάχυνσης της διαδικασίας αυτής.
  • Συμβολή από τους εταίρους στο Φεστιβάλ της Αθήνας τον Οκτώβριο και τον σχεδιασμό των δικών τους φεστιβαλικών δραστηριοτήτων.
  • Ανακοινώθηκε η επίσημη συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.
  • Ανακοινώθηκε η αιγίδα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κου Martin Schulz

Τέλος πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Γλυπτικής του Βαλιαδολίδ, με ξεναγούς ωφελούμενους (λήπτες υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας) του εταίρου του προγράμματος, “Fundacion Inrtas”
Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Creative Europe και υλοποιείται από εταιρικό σχήμα οργανισμών που προέρχονται από πέντε κράτη μέλη.
http://www.nefeleproject.eu/el/

Την ευθύνη του κεντρικού συντονισμού του έργου έχει ο ελληνικός οργανισμός ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ αξιοποιώντας τη μακρόχρονη εμπειρία σύνδεσης Ψυχικής Υγείας και Τέχνης μέσω του εξειδικευμένου φεστιβάλ Art4more art4more.org/που διοργανώνει επί σειρά 9 ετών στην Ελλάδα.

Στο εταιρικό σχήμα μετέχουν δραστήρια οι οργανισμοί First Fortnight / Ireland, Funtation Intras / Spain , Euronet / Italy και ASOK / Lithuania δημιουργώντας έναν άξονα υποστήριξης που ξεκινώντας από τα βορειοδυτικά  της Ευρώπης, αγκαλιάζει τον Ευρωπαϊκό νότο και καταλήγει στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

IMG_0568

20160615_094713

20160615_111309

20160615_122214