29ο Συνέδριο ΕΕΚΠΠΥ

Η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, με ιδιαίτερη χαρά και συνέπεια στη διαχρονική της πορεία, πραγματοποιεί το 29ο Συνέδριό της, 14-17/9/2017, στην Καβάλα, με συνδιοργανωτές το Δήμο Καβάλας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», τη Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη & Προσχολική Αγωγή του Δήμου Καβάλας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Το Συνέδριο υποστηρίζεται επίσης από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης και τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας, ενώ τελεί υπο την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ & τα Τμήματα Ιατρικής ΑΠΘ και Παν. Ιωαννίνων.

Στη δορυφορική δραστηριότητα της 14 Σεπτεμβρίου προβλέπονται επιστημονικές εκδηλώσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό της πόλης με στόχο να έλθουν σε επαφή με την Κοινωνική Παιδιατρική γονείς, ιατροί και άλλα υγειονομικά επαγγέλματα, εκπαιδευτικοί και λοιποί φορείς κοινωνικής δικτύωσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παιδί και την οικογένεια.

Το κεντρικό θέμα του 29ου Συνεδρίου «Παιδιά, έφηβοι και οικογένεια στη νέα εποχή: ανάγκες υγείας και ψυχοκοινωνικής ευεξίας» έχει ως επίκεντρο το κύτταρο της Ελληνικής κοινωνίας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την οικογένεια, ένα θεσμό που διανύει μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή. Στόχος των συνέδρων και των διοργανωτών είναι η προβολή καλών πρακτικών και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων με στόχο τη διατήρηση της κυτταρικής αυτής δομής θαλερής, έτσι ώστε να συνεχίσει να στηρίζει την Ελληνική κοινωνία.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ευρύ φάσμα της πρακτικής παιδιατρικής που αφορά το μάχιμο παιδίατρο του Νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας και του ιδιωτικού ιατρείου, τους επιστήμονες που απαρτίζουν την υγειονομική ομάδα και στηρίζουν παιδιά και εφήβους με χρόνια προβλήματα υγείας, τους παιδαγωγούς και των γυμναστές που ενθαρρύνουν την προαγωγή της σωματικής υγείας. Τα βιωματικά σεμινάρια εμπλουτίζουν τη θεματολογία και στοχεύουν να αναλύσουν εις βάθος ειδικότερα θέματα διεπιστημονικών ομάδων ή ειδικά θέματα μεγάλης κοινωνικής απήχησης.

Ομιλητές κύρους επιλέγονται από την Ελληνική Επικράτεια και την τοπική κοινωνία με κεντρικό κορμό την ακαδημαϊκή κοινότητα και το ΕΣΥ και πλαισιώνονται από έμπειρους συναδέλφους που εκπροσωπούν δομές μη κυβερνητικών οργανισμών και ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τεκμηριωμένα υψηλής απόδοσης ιατροκοινωνικό έργο. Ιδιαίτερη όμως φροντίδα έχει δοθεί στο φετινό πρόγραμμα με ευδιάκριτο χρόνο έκφρασης της γνώμης των συνέδρων. Αναμένουμε την ενεργό συμμετοχή, ιδιαιτέρως των νέων συναδέλφων και επιστημόνων, που θα δώσουν με τη φρεσκάδα της σκέψης τους το δικό τους στίγμα στην επιτυχία του Συνεδρίου.

Από πλευράς της οργανωτικής επιτροπής, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχημένη διοργάνωση, έτσι ώστε οι εμπειρίες που θα αποκομίσουμε να μας συντροφεύουν θετικά τα επόμενα χρόνια.

Με ιδιαίτερη χαρά σας περιμένουμε το αποκαλόκαιρο στη γαλάζια πολιτεία, την όμορφη Καβάλα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η Πρόεδρος της ΕΕΚΠΠΥ

Ελένη Πετρίδου

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Αθανάσιος Κουρκούλης

14 Σεπτεμβρίου 2017, Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας

15-17 Σεπτεμβρίου 2017, Ξενοδοχείο Γαλαξίας, Καβάλα

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ