Εισαγωγή στο Συμπόσιο της Ελληνικής Ψυχοσωματικής Εταιρείας

11-12 Μαίου 2019, Αθήνα

Οι εξαιρετικά διορατικές παρατηρήσεις του Freud για την επίδραση του κοινωνικού στην ψυχοπαθολογία, επέτρεψαν να ανοίξει ένα θεμελιώδες πεδίο σκέψης και διερεύνησης. Οι αρχικές γραμμές σκέψης του Freud γύρω από αυτό το θέμα, είναι παρούσες ήδη στα πρώτα έργα των ψυχοσωματιστών, οι οποίοι παρατήρησαν την δράση της καταστροφικότητας τόσο κατά την ψυχική αποδιοργάνωση που σηματοδοτεί την εμφάνιση σωματοποιήσεων ή αυτοκαταστροφικών τάσεων, όσο και στις περιπτώσεις έκφρασης βίαιων συμπεριφορών ή ακόμα στην εγκληματικότητα.

Στην σημερινή εποχή, μέσα σε έναν κόσμο τον οποίο οι κοινωνιολόγοι περιγράφουν ως ολοένα περισσότερο χαοτικό, θα θεωρούσαμε σημαντικό για την κατανόηση αυτών των καταστροφικών κινήσεων, να διασταυρώσουμε και να συνδέσουμε την ανάλυση γύρω από την  καταστροφικότητα στο επίπεδο της κοινωνίας με την ψυχοσωματική προσέγγιση. Αυτή η προσπάθεια διαλόγου ευρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του Συμποσίου.

Το Συμπόσιο της Διεθνούς ‘Ενωσης Ψυχοσωματικής P. Marty, πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, σε μία από τις χώρες και πόλεις στις οποίες εδρεύουν οι Εκπαιδευτικές Εταιρείες της ένωσης.

Εκτός από τις ομιλίες και συζητήσεις γύρω από το θέμα του Συμποσίου, οργανώνονται κλινικά εργαστήρια ψυχοσωματικής, στα οποία δίνεται η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής σκέψεων και απόψεων γύρω από την κλινική εργασία στην ψυχοσωματική, με την συμμετοχή συναδέλφων από διάφορες χώρες, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής.

Ταυτόχρονη μετάφραση από τα γαλλικά στα ελληνικά θα υπάρχει στις κεντρικές ομιλίες.

Γενική είσοδος:

Προεγγραφή: 50 ευρώ, μέχρι 6 Μαΐου 2019

μέσω τραπεζικής κατάθεσης (Alpha Bank IBAN: GR0601403410341002320000221 – Ελληνική Ψυχοσωματική Εταιρεία)

Μετά τις 6 Μαΐου και την ημέρα του Συμποσίου: 60 ευρώ.

Εκπαιδευόμενοι και φοιτητές:

Προεγγραφή: 40 ευρώ, μέχρι 6 Μαΐου 2019

μέσω τραπεζικής κατάθεσης (Alpha Bank IBAN : GR0601403410341002320000221 – Ελληνική Ψυχοσωματική Εταιρεία)

Μετά τις 6 Μαΐου και την ημέρα του Συμποσίου: 50 ευρώ.

Πρόγραμμα Συμποσίου (PDF)