Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ΕΕΨΕ, θα διοργανώσουμε το Σαββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Αμαλία την 10η κατά σειράν Ημερίδα της Εταιρείας μας με θέμα: Περί Ψυχοθεραπείας Παιδιών καί Εφήβων – Σύγχρονα δεδομένα καί προοπτικές.

Το Φθινόπωρο θα επανέλθουμε με νέες ενημερώσεις και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προθεσμία υποβολής των περιλήψεων για τις προφορικές ανακοινώσεις και τα εργαστήρια καθώς επίσης και για τον τρόπο εγγραφής και το κόστος συμμετοχής της Ημερίδας.

Η Οργανωτική Επιτροπή
Πέτρος Βαγιακάκος, Βάνα Αποστόλογλου, Μαρία Ντίνου
Αθηνά Παπαδοπούλου, Φώφη Τριγάζη

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1. Εκλυτικοί και παθογενετικοί παράγοντες δυσλειτουργικής συμπεριφοράς: Οικονομικά προβλήματα σε επίπεδο οικογένειας ή/και κοινωνίας. Θέματα δυσλειτουργίας στην οικογένεια και το σχολείο. Ρόλοι στην οικογένεια. Συναισθηματικές δυσκολίες, σχέσεις, βία, επιθετικότητα στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον, ντροπή, ζήλια, σεξουαλικότητα, εθισμός. Κοινωνικός αποκλεισμός, μετανάστες, πρόσφυγες και οι οικογένειές τους. Υιοθεσία και αναδοχή.

2. Κλινικά σύνδρομα και θέματα εξελικτικής ψυχοπαθολογίας: Διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, μαθησιακές δυσκολίες και ΔΕΠΥ, διαταραχές προσαρμογής, άγχος αποχωρισμού, παιδικές φοβίες, σχολική φοβία, σχολική άρνηση, πένθος και κατάθλιψη, οργανικά ψυχοσύνδρομα.

3. Ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις παιδιών και εφήβων: Ατομική ψυχοθεραπεία, ομαδική Ψυχοθεραπεία, υποστηρικτικές ομάδες ομηλίκων. Ψυχοεκπαίδευση γονέων και εκπαιδευτικών. Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας.

4. Θέματα εποπτείας της θεραπείας παιδιών και εφήβων.

5. Θέματα προαγωγής και πρόληψης τής ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων: Ψυχοεκπαίδευση στην αναγνώριση συναισθημάτων. Αποδοχή τής διαφορετικότητας. Προσδοκίες γονέων. Ο ρόλος του μύθου και του παραμυθιού. Ιντερνετ!