1ο Συνέδριο Οργανικής Ψυχιατρικής

Έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στο «1ο Συνέδριο Οργανικής Ψυχιατρικής», που διοργανώνεται από την Ελληνική Νευροψυχιατρική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Παν. Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν. Πατρών, και θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου 2017, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πολλές παθήσεις του εγκεφάλου και συστηματικές παθήσεις που επηρεάζουν τον εγκέφαλο εμφανίζονται με διαταραχές της σκέψης και της αντίληψης, διαταραχές της διάθεσης και διαταραχές της συμπεριφοράς. Περαιτέρω, θεραπείες που χορηγούνται για συστηματικές, νευρολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις δυνητικά μπορεί να προκαλέσουν συναισθηματικές, γνωστικές και συμπεριφορικές διαταραχές. Άλλες φορές η προκαλούμενη από τη νόσο καταπόνηση και αναπηρία επιφέρουν αναμενόμενες διαταραχές από τη διάθεση, τη σκέψη και τη συμπεριφορά.

Η Οργανική Ψυχιατρική ή Νευροψυχιατρική, όπως πλέον αποκαλείται, αναπτύσσεται ταχέως ωθούμενη από την αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού και την επακόλουθη νευροψυχιατρική νοσηρότητα, την αλματώδη ανάπτυξη των νευροαπεικονιστικών τεχνικών που καθιστούν ορατές, πλέον, όψεις της εγκεφαλικής λειτουργίας και δομής, και την έλευση νέων θεραπειών, όπως οι ανταγωνιστές επαναπρόσληψης, σεροτονίνης για τη θεραπεία της κατάθλιψης και οι αναστολείς της χολινεστεράσης για τη θεραπεία των ανοιών, οι οποίες μεταβάλλουν τη λειτουργία του
εγκεφάλου άρα και της συμπεριφοράς.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η μελέτη και ανάδειξη όλων των παθήσεων του εγκεφάλου και των παθήσεων και παραγόντων που επηρεάζουν τον εγκέφαλο και εκδηλώνονται με ψυχιατρικά, ψυχολογικά και συμπεριφορικά συμπτώματα.

Το Συνέδριο απευθύνεται πανελλήνια σε ψυχιάτρους, νευρολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, άλλους επαγγελματίες υγείας και φοιτητές.

Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει και θα συμβάλλει καθοριστικά στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του συνεδρίου.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής,
Ο Πρόεδρος της Ε.ΝΨ.Ε.
Φίλιππος Γουρζής
Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών,
Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Πατρών

Ημερομηνίες Διεξαγωγής
Πέμπτη 12 Οκτωβρίου – Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Τόπος
Συνεδριακό & Πολιτιστικό Kέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
Πανεπιστημιούπολη T.K. 265 04 Ρίο Πατρών
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2610 993999

Σημαντικές Ημερομηνίες
Λήξης υποβολής περιλήψεων εργασιών 25/08/2017
Γνωστοποίηση αποδοχής εργασιών μέσω e-mail 10/09/2017
Λήξη μειωμένου κόστους εγγραφής 14/09/2017
Λήξη υποβολής αρχείων e-poster 20/09/2017
Λήξη ηλεκτρονικών εγγραφών 9/10/2017

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ