1ο Συμπόσιο Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας

Διασχίζοντας τον Ωκεανό της Ατομικής και Ομαδικής Θεραπείας

Ο τίτλος του συμποσίου σχετίζεται με την αγωνιώδη προσπάθεια θεραπευτή θεραπευόμενου και ομάδων να ξεπεράσουν την «μερική» γνώση τους για το ασυνείδητο. Θεωρούμε ότι η δι-υποκειμενική συνάντηση καθώς και η «διαπροσωπικοποίηση» του γκρουπ σαν όλον είναι οι βασικές μονάδες μελέτης στην Σχεσιακή Ψυχανάλυση και την Ομαδική Ψυχοθεραπεία κατά Irvin Yalom.

Καθώς αυτό είναι το πρώτο επίσημο πανελλήνιο συμπόσιο Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ομαδικής ψυχοθεραπείας κατά Irvin Yalom, επιλέξαμε ένα γενικό τίτλο έτσι ώστε να εμπεριεχθούν οι γενικότερες τάσεις στο χώρο μας. Κάθε χρόνο θα επιλέγουμε στο εξής ένα εξειδικευμένο θέμα το οποίο θα απασχολήσει τις σκέψεις και διαδράσεις μας.

Το συμπόσιο μας θα ξεκινήσει κάθε μέρα το πρωί με βιωματική εμπειρία Μεγάλης Ομάδος. Οι οργανωμένες διαλέξεις σε πάνελ τριών ομιλητών και ενός σχολιαστή θα αποτελέσουν τον κεντρικό πυλώνα του Συμποσίου. Θα έχουμε δυο βασικές ομιλήτριες ως keynote speakers, την επι σειρά 12 ετών Επόπτρια του τμήματος Ομαδικών ψυχοθεραπευτών Ι.Σ.Ο.Ψ. και συν-Διευθύντρια του Yalom Institute Usa, Δρ. Ruthelen Josselson, καθώς και την Δρ.Chana Ulman, Ψυχαναλύτρια και Πρώην Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης .

Ιδιαίτερη στιγμή θα αποτελέσει η συνομιλία μου με τον Ψυχίατρο κ. Σάββα Σαββόπουλο, σχετικά με το τελευταίο βιβλίο του, «Επτά παραμύθια ζωής». Ο κ. Σαββόπουλος είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχοσωματικής Εταιρείας και Διδάσκων Αναλυτής της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας.

Θέλω να ευχαριστήσω για την φιλική τους συμμετοχή το Ελληνικό Δίκτυο Ομαδικών Αναλυτών και προσωπικά τον Ψυχίατρο και Ομαδικό Αναλυτή κ. Μωρόγιαννη και την Ψυχολόγο και Ομαδική Αναλύτρια κ. Τσιράκη, το ψυχοθεραπευτικό κέντρο «Το Δέντρο της Θεραπείας» και προσωπικά τις Δρ. Χιώνη, κ. Δαούτου, κ. Παπαϊωάννου.

Περισσότερο όμως θέλω να ευχαριστήσω, όλα τα ειδικευόμενα και απόφοιτα μέλη του Ι.Σ.Ο.Ψ και της παλαιότερης μας μορφής Ι.Γ.Α.Ψ. για την αμέριστη συμπαράσταση τους και την «απαίτηση» τους ουσιαστικά να ξεκινήσει η σειρά των δικών μας αυτόνομων Συμποσίων.

Χαραλαμπίδης Σταύρος
Πρόεδρος Συμποσίου
Διευθυντής Ι.Σ.Ο.Ψ

Ηµεροµηνίες: 28-29  Μαρτίου 2020

Τόπος διεξαγωγής εργασιών: Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα

Γλώσσες Ελληνική και Αγγλικά (μόνο οι Dr. Ruthelen Josselson, Dr. Chana Ulman, Gadit Orian)

Στις ομιλίες των προσκεκλημένων ομιλητών δεν θα υπάρχει ταυτόχρονη µετάφραση.

Εγγραφή στο Συµπόσιο

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν το Συμπόσιο καλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν εγκαίρως στο catinstitutedirector@gmail.com το Δελτίο Συµµετοχής, συνοδευόμενο από αποδεικτικό καταβολής του δικαιώματος συµµετοχής. Οι εγγραφές θα θεωρούνται ολοκληρωμένες, µόνο εφόσον έχουμε λάβει και τα δύο αυτά έγγραφα. Οι μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές θα πρέπει να αποστέλλουν και το αποδεικτικό έγγραφο της ιδιότητας τους.

Το Δελτίο Συµµετοχής είναι διαθέσιμο εδώ

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συμποσίου εδώ