Χρόνος ανάγνωσης < 1 ΄

Σάββατο 3 – Κυριακή 4 Νοεμβρίου, 2018

Θέμα: «Το Τελετουργικό στην Πρωτόγονη Έκφραση»

Το Tελετουργικό (Rituel), στην τεχνική της Πρωτόγονης Έκφρασης, είναι ένας βασικός κορμός ασκήσεων με συγκεκριμένη σειρά και δομή που χρησιμοποιούνται στη Χοροθεραπεία με στόχο την επανασύνδεση με το σώμα-εαυτό, τον άλλον και το περιβάλλον. Ονομάζεται τελετουργικό διότι χρησιμοποιούνται κωδικοποιημένες συμβολικές κινήσεις κοινές για όλη την ομάδα, τις οποίες αρχικά μιμούμαστε και έπειτα ενσαρκώνουμε, αφήνωντάς τες μέσα από τη δυναμικότητα του ρυθμού και την επανάληψη να λάβουν για τον καθένα ξεχωριστά ένα νέο νόημα και να μας μεταμορφώσουν.

Στο διήμερο αυτό βιωματικό σεμινάριο θα ασχοληθούμε με την ανάλυση των ασκήσεων του τελετουργικού (σχήμα, δομή, νόημα, στόχος) και την ανάπτυξη των ικανοτήτων χρήσης του ρυθμού, της φωνής, της πριμιτιβιστικής κίνησης, της σχέσης με την ομάδα και της δημιουργικότητας με στόχο την εξάσκηση των εκπαιδευόμενων στη δημιουργία ασκήσεων και το συντονισμό της ομάδας.

Το παρόν σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευόμενους και επαγγελματίες Χοροθεραπευτές DRLST, DMT.

Συνολική διάρκεια: 10 ώρες

Ώρες: Σάββατο 3 Νοεμβρίου: 15.00-18.00, Κυριακή 4 Νοεμβρίου: 10.00-17.00

Τόπος: Gaz Symphony Studio, Αριστοφάνους 1, Πλατεία Ψυρρή

Κόστος: 70 ευρώ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: info@primitive-expression.gr, 6945194901 (Ηλέκτρα Οικονομίδου)

Συντονιστές: Ελένη Χατζηγεωργίου, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt-Χοροθεραπεύτρια DRLST, Χορογράφος, Υπεύθυνη Ελλάδος της Διεθνούς Εκπαίδευσης της DRLST, με έδρα το Παρίσι.