Διήμερο σεμινάριο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πεποιθήσεις: πλέκοντας τη δική μας πραγματικότητα

Χρόνος ανάγνωσης 2 ΄

Ένα σεμινάριο στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε κάτι στον τρόπο που σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας και τον κόσμο και την δυνατότητα να απολαύσουμε την υπέροχη Φύση του Πηλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Μονής Πάου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (http://mpaou.uth.gr/el/)

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 ώρες την ημέρα εργαστήρι πεποιθήσεων και εκφραστική κίνηση, σε εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο και 2 διανυκτερεύσεις στις 26 & 27 Μαΐου.

(τριήμερο Αγ. Πνεύματος).

——————————————————————————

Οι ασυνείδητες πεποιθήσεις είναι αυτές που καθορίζουν τι έλκουμε και τι υλοποιούμε τελικά στη ζωή μας. Οι πεποιθήσεις αυτές δημιουργούνται από τη γέννησή μας και είναι συμβατές με τα παιδικά βιώματά μας, με τις αξίες και τις ιδέες με τις οποίες γαλουχηθήκαμε και τους πόρους δύναμης που είχαμε διαθέσιμους για να κατανοήσουμε τα γεγονότα όταν αυτά συνέβαιναν. Οι πεποιθήσεις μας είναι ουσιαστικά ο δικός μας προσωπικός τρόπος που έχουμε αντιληφθεί και κατανοήσει τον κόσμο και τη ζωή. Όταν προσπαθούμε ή ευχόμαστε για κάτι, ενώ μέσα μας, σε ένα ασυνείδητο, αφώτιστο ακόμη επίπεδο το ακυρώνουμε ή πιστεύουμε κάτι αντίθετο από αυτό, τότε οι επιθυμίες μας δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Στο σεμινάριο αυτό θα χρησιμοποιήσουμε εικόνες ως μέσον πρόσβασης στην ασυνείδητη πεποίθηση που μας περιορίζει στην παρούσα φάση στην ζωή μας, κινητικό αυτοσχεδιασμό, συμβολισμό εκ των έσω όπως αναδύεται από το σώμα και ενεργή φαντασία για να εξερευνήσουμε και να αντιληφθούμε πώς η συγκεκριμένη πεποίθηση επηρεάζει το σώμα μας και την υγεία μας. Τέλος θα χρησιμοποιήσουμε μια μέθοδο της Εφαρμοσμένης Κινησιολογίας για την “χάραξη” μιας νέας, ωφέλιμης πεποίθησης. Ο/η κάθε συμμετέχον/ουσα θα έχει την δυνατότητα να εργαστεί πάνω σε μια περιοριστική προσωπική πεποίθηση τις ημέρες του σεμιναρίου και να την αλλάξει. Ακριβώς όπως αντιλαμβανόμαστε μέχρι σήμερα την πραγματικότητα της ζωής μας σύμφωνα με τις υπάρχουσες πεποιθήσεις μας, δηλαδή τα υπάρχοντα νευρωνικά μονοπάτια του εγκεφάλου μας, έτσι, αντίστοιχα μπορούμε να εγγράψουμε νέες θετικές πεποιθήσεις. Η πλαστικότητα του εγκεφάλου μάς επιτρέπει την εγκαθίδρυση νέων νευρωνικών συνάψεων και επομένως νέων τρόπων αντίληψης της πραγματικότητας.

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8 άτομα,

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας

Κόστος για 12 ώρες εργαστηρίου και εκφραστικής κίνησης (Σάββατο 26/5: 3-9μμ. και Κυριακή 27/5: 11-2μμ & 5-8μμ.):

90 Ευρώ χωρίς διαμονή /140 με διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο/180 με διαμονή σε μονόκλινο

(όλα τα δωμάτια βρίσκονται στο χώρο του Συνεδριακού & Πολιτιστικού Κέντρου του Παν/μίου Θεσσαλίας, Αργαλαστή Πηλίου, Παλαιά Μονή Πάου)

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής στα

2421074691, 6974 913763 & 6976 532025

το αργότερο μέχρι 21 Μαΐου

H συμμετοχή στο σεμινάριο εξασφαλίζεται μόνο με κατάθεση προκαταβολής 50 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό:

Αρ. Λογαριασμού: 329-002101-019219

GR92 0140 3290 3290 0210 1019 219

Alpha Bank

Επιστ. Υπεύθυνη του προγράμματος: Ελένη Ανδρέου, Καθηγήτρια Ψυχολογίας ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Υπεύθυνη Σεμιναρίου: Αναστασία Νικολίτσα, Χοροθεραπεύτρια, Σωματoκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια

Μπορείτε να δείτε τον χώρο εδώ: http://mpaou.uth.gr/el/