ΠεριγραφήΣυχνά τα ερωτήματα του εφήβου γύρω από την σεξουαλικότητα του πέφτουν θύμα της σιωπής ή ακόμη χειρότερα της παραπληροφόρησης.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι διαμορφωμένο με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), της UNESCO και του Federal Centre for Health Education (BZgA). Τα θέματα που θα αναπτυχθούν βρίσκονται στον πυρήνα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Βασιζόμενοι στις πιο σύγχρονες επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τους προβληματισμούς σας και να δώσουμε έγκυρες απαντήσεις στα ερωτήματα σας.

Δομή ΣεμιναρίουΤο σεμινάριο είναι δομημένο έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για ερωτήσεις αλλά και εκπαιδευτικά role-play και είναι χωρισμένο σε 8 ενότητες:

  1. Σχέσεις
  2. Αξίες, Δικαιώματα και Σεξουαλικότητα
  3. Κατανοώντας το Κοινωνικό Φύλο
  4. Βία και Παραμένοντας Ασφαλείς
  5. Δεξιότητες για την Υγεία και την Ευζωία
  6. Το Ανθρώπινο Σώμα και Ανάπτυξη
  7. Σεξουαλικότητα και Σεξουαλική Συμπεριφορά
  8. Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία

Απευθύνεται: Σε γονείς εφήβων (12-15 ετών) και στόχος του είναι να απαντήσειστα ερωτήματα και τους προβληματισμούς, αλλά και να διευρύνει τις γνώσεις των γονέων πάνω στην εφηβική σεξουαλικότητα.

Αριθμός Συμμετεχόντων

Ο αριθμός ατόμων είναι αυστηρά περιορισμένος στα 14 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ημερομηνία Διεξαγωγής Σεμιναρίου

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, 10:00–14:00

Κόστος Συμμετοχής: 80€

Σε συμμετοχή και των 2 γονέων θα υπάρξει έκπτωση 15%

Χώρος Διεξαγωγής:

Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο – Πολυχώρος Animus Corpus, Βασιλίσσης Σοφίας 54, Ιλίσια, 1ος όροφος από τη δεξιά σκάλα (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής).

Δηλώσεις συμμετοχής ως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στο τηλέφωνο: 210 – 72 22 214 ή στο e-mail: info@animuscorpus.gr

Ιστοσελίδα: www.amimuscorpus.gr

Facebook: https://www.facebook.com/AnimusCorpusAthens

ΕισηγητέςΣταθόπουλος Αλέξης, Ψυχολόγος, Καρακώστα Άσπα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια