8ήμερο Σεμινάριο – Retreat raja yoga, διαλογισμού, φιλοσοφίας  και χοροθεραπείας

Βιωματικής και εκπαιδευτικής κατεύθυνσης.

Σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή – προσφορά της Λήδας Shantala στους συμμετέχοντες.

Βορειοανατολική Εύβοια, Σάββατο 20 Ιουλίου – Σάββατο 27 Ιουλίου 201με τη Λήδα Shantala

Είναι σημαντικό από καιρού εις καιρόν να κάνουμε παύση. Να φεύγουμε από την καθημερινότητά, να προσφεύγουμε μέσα μας και να εντατικοποιούμε τις ασκήσεις μας.

Είναι πάνω από δύο δεκαετίες που γίνονται αυτά τα ζωτικά σεμινάρια ψυχικής αναζήτησης, πνευματικής  ενδυνάμωσης και επανα-προσδιορισμού στόχων ζωής. Τα υλικά τους έχουν πια δοκιμαστεί πολλάκις.

Απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν, σωματικά ψυχικά και νοητικά, να ηρεμήσουν, να εμβαθύνουν, να φιλοσοφήσουν. Σε όσους θέλουν να προχωρήσουν πνευματικά στη γνώση του εαυτού τους.

Προσφέρονται ως πυξίδα και ως εσωτερικός χάρτης, για να φωτίσει ο κάθε ασκούμενος το δικό του, μοναδικό μονοπάτι. Να επικεντρωθεί σε αυτό που είναι σημαντικό. Να αναγνωρίσει το αίτημα της παρούσης στιγμής και, ξεδιαλύνοντας τα περιττά ερωτήματα, να προχωρήσει στον ουσιώδη στόχο.

Με τη γιόγκα και το διαλογισμό δύο φορές την ημέρα, δυναμώνει και ηρεμεί βαθιά το σώμα, ο νους και το νευρικό σύστημα. Και έτσι μπορεί να καθρεφτιστεί στη συνείδηση η πνευματική αλήθεια μας.

Με τη θεωρητική προσέγγιση και τη μελέτη των κειμένων ισχυροποιούμε ένα νέον τρόπο σκέψης που μπορεί να υποστηρίξει τις αλλαγές και τις νέες μας κατευθύνσεις.

Με τη χοροθεραπεία εκφράζουμε και συνειδητοποιούμε τα συναισθήματα μας, βρίσκοντας μέσα από το σώμα μας την ενέργεια για αλλαγή, για το επόμενο βήμα.

Με την επαφή μας με τη θάλασσα, το νερό, το πράσινο, εξαγνιζόμαστε και συνδεόμαστε με την ανθρώπινη φύση μας.

Η αίσθηση της ομάδας, η μέριμνα για ουσιαστική φροντίδα και επικοινωνία, η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ μας, είναι η βάση, η προϋπόθεση για όλα τα άλλα. Η ψυχή μας έχει ανάγκη από αγάπη και υποστήριξη, ποιοτική συναλλαγή, αμοιβαιότητα και φιλία.

Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η ομάδα μας θα φιλοξενηθεί στη Βίλα Αβέρωφ, που βρίσκεται στην άκρη του χωριού Κήρινθος, στην κοιλάδα του ποταμού Κηρέα, βόρεια της Εύβοιας, σε απόσταση δύο περίπου ωρών από τα βορειοδυτικά της Αθήνας. Η περιοχή είναι εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς με βουνά, λόφους, ποταμούς, πλατάνια, ελαιώνες και γόνιμες κοιλάδες όπου φυτρώνουν καλαμπόκι και βαμβάκι.

Χτισμένη τον 19ο αιώνα, διατηρητέα και πλήρως αναπαλαιωμένη, η Βίλλα Αβέρωφ, μέσα στο πράσινο, γοητεύει με την αρχοντική της ατμόσφαιρα. Τα κτίρια διαθέτουν καθιστικό, βεράντες, ευρύχωρες κρεβατοκάμαρες με μπάνιο, πλήρως εξοπλισμένη κοινόχρηστη κουζίνα και πλυντήριο στη διάθεση των συμμετεχόντων. Οι μεγάλοι καταπράσινοι και σκιεροί κήποι, σε διαφορετικά επίπεδα, καθώς και η φάρμα με ζώα που βρίσκεται λίγο παρακάτω, προσφέρουν ευκαιρίες περιπάτου μέσα στη φύση, ενώ η μεγάλη πισίνα στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης.

Η άσκησή μας θα γίνεται σε μια όμορφη αίθουσα 90 τ.μ. με ξύλινη οροφή και πάτωμα, σε πέτρινο κτίριο 300 ετών.

Η παραλία της Κρύας Βρύσης, σε απόσταση 4 χλμ, είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες σε έκταση στο σύνολο του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας  Άννας και θεωρείται ως η νότια προέκταση της διάσημης παραλίας της Αγίας Άννας.  Βρέχεται από τα δροσερά αιγαιοπελαγίτικα νερά και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η πλούσια άμμος. Κοντά είναι και η Λίμνη, οι Ροβιές, με τα υπέροχα τοπία τους.

Φωτογραφίες εδώ

Το ημερήσιο πρόγραμμα

07.00 – 08.00 | Σιωπηλό κάθισμα, διαλογισμός, μια ήρεμη προσπάθεια αυτοσυγκέντρωσης και αναζήτησης μέσω της εσωτερικής σιωπής του πνευματικού πεδίου

8.00  –  10.00 | Υoga asanas, pranayamaχαλάρωση 

10.00 – 11.00 | Πρόγευμα

11.00 – 13.00 | Εμβάθυνση στη φιλοσοφία μέσα από τα θεωρητικά κείμενα της γιόγκα, συζήτηση

13.00 – 17.15 | Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και ανάπαυση

17.30 – 19.30 | Χοροθεραπεία 

20.00–  21.00 | Υoga asanas, pranayamaχαλάρωση

21.00 – 21.30 | Σιωπηλό κάθισμα, διαλογισμός

21.30 – 23.00 | Δείπνο, απόλαυση της ομάδας μας

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους μαθητές το επιθυμούν, αρκεί να το δηλώσουν με την εγγραφή τους στη γραμματεία.

Θέσεις  περιορισμένες!

Η γρήγορη απόφασή σας θα σας εξασφαλίσει τη θέση σας και δωμάτιο της αρεσκείας σας.

Είναι απολύτως απαραίτητο για τη διοργάνωση να ξέρουμε έγκαιρα πόσα δωμάτια θα χρειαστούμε να κλείσουμε, γι αυτό σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή όσο γρηγορότερα γίνεται.

Πρώτη δόση οικονομικής διεκπεραίωσης, το αργότερο  μέχρι την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής. 

Πληροφορίες στη γραμματεία του Shantom.

Ημερομηνίες σεμιναρίου:

Άφιξη: Σάββατο 20/7/2018  Αναχώρηση: Σάββατο 27/7/18.

Το σεμινάριο αρχίζει το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 17:00 και ολοκληρώνεται το  Σάββατο 27 Ιουλίου στις 13:00.  H αναχώρηση γίνεται το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών Shantom: Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας (στάση μετρό Χολαργός), 152 31 Κάτω Χαλάνδρι

Τηλ. 210-6717529 Ιστοσελίδαwww.shantala.gr email: info@shantala.gr.

Ώρες λειτουργίας γραμματείας: Τρίτη & Πέμπτη10.30-13.30 Δε έως Παρ. 18.00-22.00

Οδηγίες πρόσβασης