Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας με θέμα «Ψυχική Ανθεκτικότητα μέσα από το Τραύμα – Το Αρχέτυπο του Πληγωμένου Θεραπευτή»  διοργανώνεται από την Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Δ.Π.). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 19 – 20 Μαΐου 2018 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, επαγγελματίες κοινωνικών επιστημών, σε ψυχοθεραπευτές – συμβούλους διαφορετικών προσεγγίσεων, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε φοιτητές συναφών ειδικοτήτων, καθώς και σε άτομα που ενδιαφέρονται για την προσωπική τους ανάπτυξη ή/και τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει προφορικές ανακοινώσεις από διακεκριμένους ομιλητές της Ελλάδας και του εξωτερικού, βιωματικά εργαστήρια, αναρτημένες ανακοινώσεις, θεατρικά δρώμενα και παράλληλες δράσεις. Οι θεματικές του Συνεδρίου αφορούν στη διερεύνηση των τρόπων που οικοδομείται η ψυχική ανθεκτικότητα στο τραύμα μέσα από τη θεραπευτική σχέση.

Στόχος είναι το Συνέδριο να αποτελέσει τόπο συνάντησης διαφορετικών διεπιστημονικών ομάδων και ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων ώστε να προαχθεί ο επιστημονικός διάλογος και να δοθεί χώρος για νέα ερευνητικά ερωτήματα.

*Σε όλους του συμμετέχοντες θα δοθεί Πιστοποιητικό Συμμετοχής, την Κυριακή 20 Μαϊου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση του πιστοποιητικού είναι η κατάθεση στην γραμματεία του Εντύπου Αξιολόγησης του Συνεδρίου.

*Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική για τις παρουσιάσεις των προσκεκλημένων ομιλητών από το εξωτερικό.

Αιτήσεις υποβολής περιλήψεων έως 12 Μαρτίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο καθώς και η φόρμα υποβολής περιλήψεων και η αίτηση συμμετοχής, στην επίσημη σελίδα του συνεδρίου εδώ