Χοροθεραπεία: Ιστορία, θεωρία, μεθοδολογία, εργαλεία

Συγγραφέας: Αναστασία Νικολίτσα

Ο πρώτος πλήρης επιστημονικός οδηγός πάνω στη Χοροθεραπεία (ή αλλιώς Χοροκινητική Ψυχοθεραπεία) στην Ελληνική βιβλιογραφία.

Πλούσιος σε βιβλιογραφικές αναφορές και επεξηγηματικούς πίνακες καλύπτει:

  • την ιστορία της Χοροθεραπείας στις ΗΠΑ, όπου γεννήθηκε, αλλά και πώς διδάσκεται και εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη,
  • τις ψυχολογικές θεωρίες που αποτελούν τη βάση αυτής από τη γέννησή της καθώς και τις νέες επιρροές της από τη διαπροσωπική Νευροβιολογία και Ενσυνειδητότητα (Mindfulness),
  • βασικά στοιχεία της μεθοδολογίας που χρησιμοποιείται στην πράξη και
  • αναλυτικά ολόκληρο το σύστημα ανάλυσης της ανθρώπινης κίνησης του R.Laban-μεταφρασμένο στην Ελληνική γλώσσα- μαζί με τις επιρροές και συμβολές των W. Lamb, I. Bartenieffκαι J. Kestenberg, το οποίο αποτελεί το πιο βασικό εργαλείο διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης για τις Χοροθεραπεύτριες.

Ένα βιβλίο που θέτει τη βάση για περαιτέρω έρευνα, συγγραφή και επιστημονικότητα στον κλάδο της Χοροθεραπείας στην Ελλάδα και που αποτελεί έναν συμπυκνωμένο, περιεκτικό οδηγό για αυτό που είναι η Χοροθεραπεία σήμερα και αφορά σε όλους τους φοιτητές ανθρωπιστικών, παιδαγωγικών και επαγγελμάτων υγείας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εκδόσεις: Αγγελάκη
Αριθμός σελίδων: 250
Έτος έκδοσης: 2018

Τιμή: €20,00

Περισσότερες πληροφορίες εδώ