Χρόνος ανάγνωσης < 1 ΄

«Φτερό στον άνεμο»! Μία εκπομπή με σκέψεις, παιχνίδια, μουσική και κάθε καλό… για την πιο γλυκιά ηλικία.

O Αθήνα 9.84 και η πρωτοβουλία “θάλλω” σχεδίασαν και παρουσιάζουν την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή στην Ελλάδα που απευθύνεται σε ανθρώπους άνω των 65 ετών.

Απο την Κυριακή 20 Noεμβρίου 2022 και κάθε Κυριακή στη 1 το μεσημέρι, η Τρίτη ηλικία “αγκαλιάζει” το σταθμό της πόλης.

Στο μικρόφωνο και τις μουσικές επιλογές θα βρίσκεται ο Νότης Παρασκευόπουλος, ένας εκ των εμπνευστών του “θάλλω”.

Το νέο εγχείρημα γεμάτο συνειρμούς, παροιμίες, μουσική και προτάσεις εξόδου, επιθυμεί να αποτελέσει έναν τόπο έκφρασης, διαφυγής και επικοινωνίας και μέσα από κοινά ερεθίσματα να αναδείξει ιστορίες και μνήμες αλλάζοντας την στερεοτυπική εικόνα που έχουμε για την Τρίτη Ηλικία, ενισχύοντας την ίδια στιγμή την κοινωνική, νοητική και συναισθηματική ζωή των ακροατών.

Το θάλλω υλοποιείται από την Α.Μ.Κ.Ε. seveneleven με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για μία μη φαρμακολογική ψυχοκοινωνική παρέμβαση που απευθύνεται σε ηλικιωμένους και άτομα που ζουν με άνοια. Αναπτύχθηκε από τον Νότη Παρασκευόπουλο και την Κωνσταντίνα Μαλτέζου μέσα από πολυετή επαφή με ηλικιωμένους και ανθρώπους που ζουν με άνοια, μελέτη των αναγκών, της καθημερινότητας και των επιθυμιών τους. Είναι ένας συνδυασμός επικοινωνίας και ψυχαγωγικών δράσεων οι οποίες υλοποιούνται μέσα από την Αρχή Συνειρμικής Σκέψης, έχοντας ως στόχο την ενεργητική και όχι παθητική συμμετοχή των συμμετεχόντων.

Καλούμε όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Αθήνας και υλοποιούν δράσεις σχεδιασμένες και απευθυνόμενες σε ανθρώπους άνω των 60 ετών, να έρθουν σε επαφή μαζί μας, με στόχο να δημιουργηθεί ένας κοινός τόπος ενημέρωσης και ενίσχυσης της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκπομπή θα βρείτε στην ιστοσελίδα του σταθμού www.athina984.gr ενώ για τις δράσεις και το έργο της εταιρείας seveneleven μπορείτε να ανατρέξετε στους ιστότοπους www.seveneleven.me και call.thallo.care.