4η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών στο Βουνό των Κενταύρων με θέμα:
«Αχίλλειος πτέρνα: Δύναμη, Ευαλωτότητα, Υπευθυνότητα, Θεραπεία»

«Το Xωριό Ψ», 24 – 29 Αυγούστου 2019, Πινακάτες Πηλίου

Ταξίδι Αναψυχής στον χώρο της ψυχής…

Στο βουνό των Κενταύρων, γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, και συγκεκριμένα στις Πινακάτες θα πραγματοποιηθεί η 4η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών με θέμα: «Αχίλλειος Πτέρνα: Δύναμη, Ευαλωτότητα, Υπευθυνότητα, Θεραπεία».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που συνδέει την ψυχική υγεία με τη Φύση, δημιουργώντας μία κοινότητα ατόμων με κοινό ενδιαφέρον τη θεωρητική και βιωματική κατανόηση της έννοιας «θεραπεία της ψυχής» και της σημασίας του φυσικού περιβάλλοντος στην ίδια τη θεραπευτική διαδικασία.

Οι συμμετέχοντες ζουν για λίγες μέρες σε έναν χώρο εξαιρετικής ομορφιάς, μέσα στη Φύση, στοχεύοντας στην ανταλλαγή γνώσεων, σκέψεων και συναισθημάτων μέσα από τον ανοιχτό, ειλικρινή διάλογο αλλά και τις βιωματικές δράσεις. Έτσι ωφελούνται τόσο από την ευεργετική λειτουργία της μικρής Κοινότητας, όσο και από την ιαματική δυνατότητα που ούτως ή άλλως προσφέρει η Φύση.

Το Χωριό Ψ περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, παράλληλες δράσεις, ενώ παράλληλα αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό απόδρασης καλοκαιρινών διακοπών και προσωπικής εξέλιξης.

Η φετινή 4η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών θα ρίξει φως στο δίπολο δύναμη/ευαλωτότητα της ανθρώπινης ψυχής και την έννοια της υπευθυνότητας (ως ανάληψη προσωπικής ευθύνης αλλά και ως ευθύνης απέναντι στους οικείους άλλους) και πως αυτά μπορούν να δουλευτούν στη θεραπευτική σχέση. Αφετηρία και πηγή έμπνευσης της διαδικασίας αποτελεί η «αχίλλειος πτέρνα», που συνδέεται με το μυθικό πρόσωπο του Αχιλλέα, γιού του Πηλέα και της Θέτιδος που παντρεύτηκαν στις παρυφές του Πηλίου και μαθητή του Χείρωνα Κένταυρου που κατοικούσε στο βουνό.

Σε ποιους απευθύνεται:

  • άτομα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν περισσότερο τον εαυτό τους και να πειραματιστούν με πιο εκφραστικούς τρόπους επικοινωνίας
  • επαγγελματίες και φοιτητές από τον χώρο της ψυχικής υγείας, των ανθρωπιστικών επιστημών και συναφών κλάδων.

Φέτος στο Χωριό Ψ, στο βασικό του πρόγραμμα, θα παρουσιαστούν τέσσερις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις:

  • η Gestalt από τις Ιωάννα Κάτο και Κατερίνα Μανωλάκη,
  • η Δραματοθεραπεία από τη Λία Ζωγράφου,
  • η Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία από την Ευγενία Γεωργαντά και
  • το Θέατρο Playback από τον Λάμπρο Γιώτη.

Στις 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν δύο επιπλέον βιωματικά εργαστήρια, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ψυχοθεραπευτές και άλλων προσεγγίσεων να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Το Πήλιο, ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, συνδυάζει αρμονικά διακοπές στο βουνό και τη θάλασσα και ως μυθικός και θεραπευτικός τόπος ξυπνάει όλες τις αισθήσεις για να προσφέρει εσωτερική ηρεμία και γαλήνη.

Το Χωριό Ψ μπορεί να αποτελέσει έναν τόπο συνάντησης, επαφής, μοιράσματος και ουσιαστικής φροντίδας της ψυχής.

Πρόγραμμα:

24 Αυγούστου

Αφίξεις

Οpen call: Βιωματικά Εργαστήρια

25 Αυγούστου

Gestalt

26 Αυγούστου

Δραματοθεραπεία

27 Αυγούστου

Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία

28 Αυγούστου

Θέατρο Playback

29 Αυγούστου

Λήξη εργασιών

Αποχαιρετισμός

Πληροφορίες: 

Τοποθεσία: Πινακάτες Πηλίου, 37010 Βόλος

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 24230-86995

Email Επικοινωνίας: info@village-psy.gr

Διοργάνωση: Εκδόσεις Κοντύλι

Δημήτρης Παντελής | kondyli@gmail.com, 6944908844

Αταλάντη Απέργη | atalandi@gmail.com, 6972859160