Τα παιδιά γεννιούνται στην καρδιά – Παρουσίαση Βιβλίου

Το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 12:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ της Αθήνας το βιβλίο των ψυχολόγων- ψυχοθεραπευτών Σμαρούλας Παντελή και Λευτέρη Μόρρου, «Τα παιδιά γεννιούνται στην καρδιά». Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από δύο έμπειρους ψυχολόγους, για να στηρίξει όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σχετικά με τη γονιμότητά τους, αλλά και εκείνους που βρίσκονται κοντά τους και δεν ξέρουν με ποιον τρόπο να βοηθήσουν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Αριστείδης Αντσακλής, καθ. μαιευτικής-γυναικολογίας ΕΚΠΑ-τ. πρόεδρος ΕΑΙΥΑ

Πόπη Καλαμπούκα, καθ. δικαίου Διεθνούς Παν/μιου της Ελλάδος-τ. Μέλος ΕΑΙΥΑ

Μιχάλης Πελεκάνος, κλινικός εμβρυολόγος-δ/ντής εργαστηρίου εξωσωματικής-τ. Μέλος ΕΑΙΥΑ

Νίκος Σταθόπουλος, ψυχίατρος-οικογενειακός θεραπευτής-δ/ντής του Διεπιστημονικού Κέντρου Αθηνών

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Άννα Ψαρρά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα βιβλίο για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας και για όσους βρίσκονται δίπλα τους.

Θέλω πολύ να κάνω ένα μωρό! Οι γονείς μου με πιέζουν με τις ερωτήσεις τους. Ο άντρας μου είναι σκυθρωπός γιατί προσπαθούμε πάνω από έναν χρόνο. Έχω πολύ άγχος! Μια φίλη μού είπε πως μια γνωστή της, που είχε το ίδιο πρόβλημα, πήγε σε Κέντρο Εξωσωματικής και έκανε αμέσως μωρό. Εκεί θα πάω!

Έχω κουραστεί. Ποιος να μου το ’λεγε ότι θα ανέβαινα αυτό τον γολγοθά! Προσπαθούμε πάνω από ενάμιση χρόνο. Η γυναίκα μου έχει τόσα νεύρα, που δεν πλησιάζεται. Έτσι μου ’ρχεται να τα βροντήξω όλα!

Είμαι πια 40, χωρίς σύντροφο. Δεν έχω περιθώρια και μόλις ανακάλυψα ότι με τα ωάριά μου δεν μπορώ να κάνω παιδί. Τώρα τι γίνεται;

Πάντα πίστευα ότι οι άντρες δεν έχουμε περιορισμούς στην ηλικία, αλλά ένας φίλος, λίγο πιο μεγάλος από μένα, την πάτησε. Μήπως πρέπει να καταψύξω το σπέρμα μου όσο είναι καιρός;

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από δύο έμπειρους ψυχολόγους, για να στηρίξει όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σχετικά με τη γονιμότητά τους, αλλά και εκείνους που βρίσκονται κοντά τους και δεν ξέρουν με ποιον τρόπο να βοηθήσουν. Στις σελίδες του θα βρει κανείς όλη την υποστήριξη που χρειάζεται και όλες τις πληροφορίες που, εκτός από τον γιατρό, είναι καλό να έχει. Ας ξεφύγουμε από τις ωοθήκες, τη μήτρα, τα ωάρια και το σπέρμα, και ας φτάσουμε στην καρδιά, εκεί που πραγματικά γενννιούνται τα παιδιά!

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Σμαρούλα Παντελή

Η Δρ. Σμαρούλα Παντελή είναι ιατρικός ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και διδάκτωρ ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ της Αγγλίας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Συντονίζει θεραπευτικές ομάδες στις οποίες εφαρμόζει το ψυχόδραμα. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με παιδαγωγικές ιστορίες, βιβλία ψυχολογίας για εφήβους και ενήλικες και ετήσια θεματικά ημερολόγια. Η εμπειρία της στην υποστήριξη ανθρώπων με προβλήματα υπογονιμότητας και η τετραετής θητεία της ως τακτικού μέλους της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής την οδήγησαν στη συγγραφή αυτού του βιβλίου. www.mirazomai.com

Λευτέρης Μόρρου

Ο Λευτέρης Μόρρου είναι ψυχολόγος- ψυχοθεραπευτής, με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στη γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει διδάξει γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Glasgow Caledonian στη Γλασκόβη, σε φοιτητές καθώς και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Η συμμετοχή του στη συγγραφή του παρόντος βιβλίου βασίζεται στην πολυετή εμπειρία του στον χώρο της υπογονιμότητας, έχοντας ακούσει τις δυσκολίες χιλιάδων ανθρώπων που υποστήριξε σε όλη την πορεία των προσπαθειών τους να γίνουν γονείς μέσα από ατομικές συνεδρίες και ομαδικές θεραπευτικές συναντήσεις.

 www.lefterismorrou.gr

Link βιβλίου:

https://www.ianos.gr/ta-paidia-genniountai-stin-kardia-0485795.html

Link Εκδήλωσης:

https://www.ianos.gr/events/smaroula-panteli-lefteris-morrou-ta-paidia-genniountai-stin-kardia-ekd.html