Συμβολισμός και Μετουσίωση

Σεμινάριο Χοροθεραπείας μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ, 11-12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΑΘΗΝΑ

Θέμα: «Συμβολισμός και Μετουσίωση»

Εικόνες, πρόσωπα, σχέσεις, αναμνήσεις, επιθυμίες, απαγορεύσεις, μύθοι και πραγματικότητες…ένας κόσμος ολόκληρος που διέπεται από αρχές, σημασίες, σύμβολα. Αυτός ο κόσμος προϋπήρχε πριν έρθουμε στη ζωή και με κάποιον τρόπο ¨κληθήκαμε¨ να τοποθετηθούμε σε σχέση με αυτόν και, αυτό κάνουμε κάθε στιγμή της ζωής μας.
Αν θεωρήσουμε πως τα πάντα γύρω μας αποκτούν για τον καθένα μια συμβολική σημασία, τότε ο καθένας αναπτύσσει σχέσεις συμβολικές με αυτά.
Πώς το Σύμβολο συμπυκνώνει έννοιες; Πώς εμπεριέχει συγχρόνως το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον; Πώς συμμετέχει στη χοροθεραπεία και ποια είναι η σημασία της συμβολικής λειτουργίας από ψυχολογική και ανθρωπολογική σκοπιά;
Στο σεμινάριο αυτό, θα εξετάσουμε τη διαδικασία της συμβολικής αναδιοργάνωσης του εαυτού που αποτελεί τον κύριο μοχλό και στόχο της θεραπείας, καθώς και τη μετουσίωση ως επιθυμία για υπέρβαση των ορίων, ένωση με το «Άλλο», αναζήτηση της ομορφιάς, της αλήθειας και της αυθεντικότητας, ουσιώδης στις θεραπείες μέσω Τέχνης.

Το διήμερο σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό. Απευθύνεται τόσο σε εκπαιδευόμενους Χοροθεραπευτές (DRLST και DMT), σε φοιτητές και επαγγελματίες ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών και θεραπευτές μέσω τέχνης, όσο και σε όποιον θα ήθελε να γνωρίσει τη διαδικασία της Χοροθεραπείας μέσω του ρυθμού και του χορού.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν θεωρία σε συνδυασμό με την πρακτική της Πρωτόγονης Έκφρασης και να εξασκηθούν στο συντονισμό ομάδας.

Στο τέλος του σεμιναρίου, δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ DRLST: Στο παρόν σεμινάριο συμπληρώνονται ώρες για την Εκπαιδευτική Ενότητα 2.

Συνολική διάρκεια: 10 ώρες

Ώρες: Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017: 16.00-21.00
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017: 11.00-16.00

Τόπος: Art Act Area_ Creative Space, Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 6ος όροφος (Πλησίον Μετρό Μοναστηράκι)

Κόστος: 70 ευρώ (Απαραίτητη η κατάθεση προκαταβολής των 35 ευρώ έως Δευτέρα 6 Νοεμβρίου)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2017:
Email: info@primitive-expression.gr

Τηλ επικοινωνάς:: 6945194901 (Ηλέκτρα Οικονομίδου)

Συντονιστές:

Μαριάννα Δρακοπούλου, Κλινική Ψυχολόγος MR, Στέλεχος Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων, Χοροθεραπεύτρια DRLST, Παιδαγωγικά Υπεύθυνη για τη Βόρεια Ελλάδα της Διεθνούς Εκπαίδευσης της DRLST, με έδρα το Παρίσι.

Ελένη Χατζηγεωργίου
Ψυχολόγος ΕΚΠΑ-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Χοροθεραπεύτρια DRLST, Χορογράφος,
Υπεύθυνη Ελλάδος της Διεθνούς Εκπαίδευσης της DRLST, με έδρα το Παρίσι.

Βασίλης Οικονομίδης

Μουσικός