Πες μου ένα παραμύθι… :η αξία της αφήγησης στην Εποχή της εικόνας

ΔΩΡΕΑΝ

«…Δεν ξέρω κανένα παραμύθι. Κανένα από τα χαμένα αγόρια δεν ξέρει παραμύθια », είπε ο Πήτερ.

«Τι φρικτό !, είπε η Γουέντι.

«Ξέρεις γιατί τα χελιδόνια χτίζουν τις φωλιές τους στις μαρκίζες των σπιτιών;… Για να ακούνε τα παραμύθια».

J.M. Barrie, Πίτερ Παν ή το παιδί που αρνιόταν να μεγαλώσει

Στα πλαίσια του κύκλου επιμορφωτικών διαλέξεων για το έτος 2017-2018, η Ενωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος (Ε.Δ.Π.Ε.), σας καλεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 8μ.μ., στην ομιλία με τίτλο

«Πες μου ένα παραμύθι… : η αξία της αφήγησης στην Εποχή της εικόνας» .

Η σχέση του ανθρώπου με τα παραμύθια, αποτελεί λειτουργία διαχρονική, διατρέχει όλη μας τη ζωή και την ιστορία, είναι συνυφασμένη με τη φύση μας και με την ύπαρξη του κόσμου.

Η δημιουργία και η αφήγηση μιας ιστορίας αποτελούν  σημαντικές δραματοθεραπευτικές τεχνικές, χρήσιμες στη θεραπευτική εργασία με παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες.

Γιατί, όμως, είναι τόσο σημαντικό να μας ακούν; Γιατί είναι τόσο σημαντικό να διηγούμαστε ιστορίες ;

Στόχος  της ομιλίας, είναι να προσεγγίσουμε την αξία του να μιλάμε, την αξία του να αφηγούμαστε ιστορίες αλλά και να μας αφηγούνται, σε μία εποχή όπου όλα είναι εικόνα, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης όπου εγγράφεται ως διαδικασία από- συμβολοποιήσεων , ρήξης του κοινωνικού ιστού και διαρκούς αποξένωσης του ατόμου από τον εαυτό του και τους Αλλους.

Η ομιλία έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα,  απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές ψυχικής υγείας και κοινωνικών επιστημών, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε γονείς,  σε όσους ενδιαφέρονται για τη Δραματοθεραπεία σαν μέθοδο ψυχοθεραπείας αλλά και στο ευρύ κοινό.

Ημερομηνία Ομιλίας : Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017  και ώρα 8 μ.μ.

Ομιλήτρια :  Μακρογιάννη Ελένη, ψυχολόγος, δραματοθεραπεύτρια.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ε.Δ.Π.Ε.,

ΔΑΝΑΗΣ 5, ΜΕΤΣ / ΑΘΗΝΑ

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απαραίτητη   η   κράτηση   θέσης   με  email στο : edpe_d5@yahoo.gr (ονοματεπώνυμο, e-mail, τηλ. επικοινωνίας, ιδιότητα).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Ελένη Μακρογιάννη είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του τμήματος Φ.Π.Ψ., με κατεύθυνση Ψυχολογία, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εχει εξειδικευτεί στη Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία καθώς και τη Ψυχοθεραπεία μέσω Θεάτρου (Dramatherapy).

Διατηρεί τη διαδικτυακή σελίδα «Dramatherapy studio» (facebook), με στόχο τη σωστή ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν τη δραματοθεραπεία σαν ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, το θέατρο, την ψυχοθεραπεία και τις τέχνες. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Θεατρογραφίες» καθώς και στα «Τετράδια Ψυχιατρικής» , όπως και σε ειδικές εκδόσεις για την Τέχνη στην Θεραπεία Απεξάρτησης από ουσίες. Εχει συμμετάσχει με ομιλίες της σε συνέδρια δραματοθεραπείας και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια ψυχολογίας.

Είναι μέλος της Ενωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος (Ε.Δ.Π.Ε).