“Ο Χορός της Γυναίκας” – Χοροθεραπευτικός κύκλος με την Κωνσταντία Σταύρου

Ο Χορός της Γυναίκας” Χοροθεραπευτικός Κύκλος Δέκα (10) Συναντήσεων με την Κωνσταντία Σταύρου, Χοροθεραπεύτρια- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας, Συνεργάτιδα του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθήνας.

Η Χοροθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος, που έχει ως επίκεντρο το άτομο και που χρησιμοποιεί το σώμα και την κίνηση του ως οδηγούς για την αυτογνωσία και την αλλαγή. Στηρίζεται στην πεποίθηση ότι παρεμβαίνοντας με την κίνηση στο σωματικό- βιολογικό επίπεδο παρεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα της ζωής του ανθρώπου, το πνευματικό, το γνωστικό- νοητικό, το συναισθηματικό, καθώς και στην συμπεριφορά του. Οι ρίζες της βρίσκονται στη σχέση της με το χορό, ο οποίος θεωρείται ως η αρχαιότερη των τεχνών και ως μια από τις αρχαιότερες μορφές ψυχοθεραπείας που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Εργάζεται πάνω σε μία ποικιλία θεραπευτικών, εκπαιδευτικών και κλινικών προσεγγίσεων. Η Χοροθεραπεία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλους τους πληθυσμούς. Οι στόχοι της μπορεί να είναι θεραπευτικοί ή καλλιτεχνικοί και καθορίζονται από το άτομο ή την ομάδα.

Ο κύκλος αυτός απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 30 ετών, που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη γυναικεία τους φύση, να τη γνωρίσουν, να την αποδεχτούν/ αγαπήσουν, να αγκαλιάσουν όλες τις πλευρές της, καθώς και να ανακαλύψουν και να συνδεθούν με τη δύναμη μέσα τους, διοχετεύοντάς την σε πιο δημιουργικά μονοπάτια. Θα τις βοηθήσει να βρουν τις δικές τους κινήσεις και να φτιάξουν το δικό τους χορό Ζωής, Αγάπης και Χαράς.

Ο κύκλος αυτός είναι ο πρώτος μια σειράς εργαστηριακών κύκλων με αυτή τη θεματολογία και στόχο.

Δε χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στο Χορό και τη Χοροθεραπεία.

Οι δύο πρώτες συναντήσεις είναι εισαγωγικές. Η ομάδα μετά από αυτές θα κλείσει. Στόχος η δημιουργία ενός πλαισίου εχεμύθειας, εμπιστοσύνης, ασφάλειας και αλληλουποστήριξης, που θα διευκολύνει τη δουλειά με τον εαυτό και την εμβάθυνση.

Κάθε ΠΕΜΠΤΗ 18.30- 20.00 και για 10 συναντήσεις.

Έναρξη: Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, 18.30- 20.00.

Κόστος: 20 ευρώ/ συνάντηση.

Τόπος διεξαγωγής: Gaz Symphony Studio, Αριστοφάνους 1, Πλ. Ψυρρή.

Πληροφορίες/ δήλωση συμμετοχης: Κωνσταντία Σταύρου, τηλ. 6970893810.

Γνωρίζοντας την Κωνσταντία, Χοροθεραπεύτρια- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Η Σταύρου Κωνσταντία παρακολουθεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χοροθεραπείας, που διοργανώνει η Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος. Συνεχίζει διερευνητικά με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Αυθεντικής Κίνησης (τεχνική Χοροθεραπείας) με θέμα “Αυθεντική Κίνηση και Τέχνη”. Διευρύνει τις σπουδές της στη Συμβουλευτική- Συνθετική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Center. Εργάζεται ως Χοροθεραπεύτρια (πρακτική άσκηση) στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα και στο Οικοτροφείο Ίρις, ξενώνα του Δαφνιού. Διδάσκει στην Πειραματική Σκηνή Θεάτρου Πέτρας το μάθημα της κίνησης, μέσα από χοροθεραπευτικές τεχνικές. Κάνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Χοροθεραπείας και Συμβουλευτικής, σε ενήλικες και παιδιά. Διοργανώνει σεμινάρια Χοροθεραπείας και συμμετέχει με ομιλίες σε διάφορες Ημερίδες. Είναι μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας και της θεατρικής ομάδας “Παράβαση”. Συνεργάζεται με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει στο Σύλλογο Τυρταίος ΑΜΕΑ το μάθημα της Χοροκινητικής- Πρωτόγονης Έκφρασης.

Facebook event