Ο ρυθμός που “ξυπνάει” την ψυχή και το σώμα. Η προσέγγιση της Πρωτόγονης Έκφρασης

Ο κύκλος αυτός απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν στο Τριετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χοροθεραπείας. Επίσης, σε άτομα που ασχολούνται με τους τομείς της ψυχικής και σωματικής υγείας, την εκπαίδευση, τις τέχνες, τις θεραπείες μέσω τεχνών, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη χοροθεραπεία, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχουν προηγούμενη εμπειρία. Ο εισαγωγικός κύκλος σεμιναρίων χοροθεραπείας δεν είναι εκπαιδευτικός και δεν αποτελεί επαγγελματική κατάρτιση.

Ο ρυθμός που “ξυπνάει” την ψυχή και το σώμα. Η προσέγγιση της Πρωτόγονης Έκφρασης

6 – 7 Μαΐου 2017

Υπάρχει ωραιότερη ιστορία από αυτήν που διηγείται ο χορός στον χορευτή;  Ας διηγηθούμε λοιπόν χορεύοντας τις προσωπικές και συλλογικές μας ιστορίες.

Η δυναμική του ρυθμού, το άκουσμα των κρουστών, η σχέση με το έδαφος, η απλότητα των κινήσεων, η χρήση της φωνής, το παιχνίδι, η εμπειρία της μετουσίωσης, η επανάληψη και η επιτάχυνση, η δυναμική της ομάδας είναι κάποια από τα βασικά θεραπευτικά εργαλεία της Πρωτόγονης Έκφρασης. Τα εργαλεία αυτά θα μας δώσουν τη δυνατότητα, σε ένα πρώτο επίπεδο, να ξαναβρούμε την ενέργεια και τη χαρά του κινούμενου σώματος , να νιώσουμε την ψυχοσωματική ενότητα, να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει μια γλώσσα μη-λεκτική, η οποία μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε και να εκφράσουμε την αυθεντικότητα στην προσωπική κίνηση, να αποφορτίσουμε δημιουργικά τις εντάσεις και να συμβολίσουμε τους πόθους μας.

Συντονίζουν οι 

Αλέξια Μαργαρίτη, PhD, GDTR Sr, Καθηγήτρια Χορού,  Χοροθεραπεύτρια

Νατάσα Σμυρλή, GDTR Sr, Χοροθεραπεύτρια  

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ημερομηνίες

Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Μαΐου 2017, ώρα 11.00-17.00

Χώρος διεξαγωγής

Σχολή Χορού Footsteps, Γρηγορίου Ξενόπουλου 17, Νεό Ψυχικό, στον 3ο όροφο

Κόστος

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 100,00 ευρώ. Το κατατεθέν ποσό επιστρέφεται άμεσα στους δικαιούχους μόνο σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από τους διοργανωτές.

Πληροφορίες

Email : dancetherapy@gadt.gr

Τηλ. 210 67 43 149