Ο ρυθμός που “ξυπνάει” την ψυχή και το σώμα. Η προσέγγιση της Πρωτόγονης Έκφρασης

Δηλώσεις συμμετοχής έως 2 Φεβρουαρίου

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ 2017-2018*

Συντονισμός & Εποπτεία Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας 

Ο ρυθμός που “ξυπνάει” την ψυχή και το σώμα. Η προσέγγιση της Πρωτόγονης Έκφρασης

10 & 11 Φεβρουαρίου 2018

Εισηγήτριες :

Αλέξια Μαργαρίτη, PhD, GDTR Sr, Καθηγήτρια Χορού, Χοροθεραπεύτρια

Νατάσα Σμυρλή, GDTR Sr,  Χοροθεραπεύτρια

Υπάρχει ωραιότερη ιστορία από αυτήν που διηγείται ο χορός στον χορευτή;  Ας διηγηθούμε λοιπόν χορεύοντας τις προσωπικές και συλλογικές μας ιστορίες.

Η δυναμική του ρυθμού, το άκουσμα των κρουστών, η σχέση με το έδαφος, η απλότητα των κινήσεων, η χρήση της φωνής, το παιχνίδι, η εμπειρία της μετουσίωσης, η επανάληψη και η επιτάχυνση, η δυναμική της ομάδας, είναι κάποια από τα βασικά θεραπευτικά εργαλεία της Πρωτόγονης Έκφρασης. Τα εργαλεία αυτά θα μας δώσουν τη δυνατότητα, σε ένα πρώτο επίπεδο, να ξαναβρούμε την ενέργεια και τη χαρά του κινούμενου σώματος, να νιώσουμε την ψυχοσωματική ενότητα, να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει μια γλώσσα μη-λεκτική, η οποία μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε  την αυθεντική  προσωπική μας κίνηση, να αποφορτίσουμε δημιουργικά τις εντάσεις και να εκφράσουμε  τα συναισθήματά μας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΩΣ 2/2/2018 

Ημερομηνίες

Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11.00-17.00

Πληροφορίες κι εγγραφές

Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας

Τηλ. 210 67 43 149

dancetherapy@gadt.gr

www.gadt.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ 2017-2018

Ο εισαγωγικός κύκλος 2017-2018 θα ολοκληρωθεί στις 5 & 6 Μαΐου με το Εισαγωγικό Σεμινάριο Χοροκινητικής Θεραπείας, με εισηγήτρια τη Λιάλια Θάτσερ.

*Ο κύκλος αυτός απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν στο Τριετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χοροθεραπείας. Επίσης σε άτομα που ασχολούνται με τους τομείς της ψυχικής και σωματικής υγείας, την εκπαίδευση, τις τέχνες, τις θεραπείες μέσω τεχνών, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη Χοροθεραπεία, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχουν προηγούμενη εμπειρία. Ο εισαγωγικός κύκλος σεμιναρίων Χοροθεραπείας δεν είναι εκπαιδευτικός και δεν αποτελεί επαγγελματική κατάρτιση.