Νέος κύκλος εργαστηρίων Χοροθεραπείας

Με τη Χοροθεραπεύτρια- Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας,
Κωνσταντία Σταύρου

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η Χοροθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος, που έχει ως επίκεντρο το άτομο και που χρησιμοποιεί το σώμα και την κίνηση του ως οδηγούς για την αυτογνωσία και την αλλαγή. Στηρίζεται στην πεποίθηση ότι παρεμβαίνοντας με την κίνηση στο σωματικό- βιολογικό επίπεδο παρεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα της ζωής του ανθρώπου, το πνευματικό, το γνωστικό- νοητικό, το συναισθηματικό, καθώς και στην συμπεριφορά του. Οι ρίζες της βρίσκονται στη σχέση της με το χορό, ο οποίος θεωρείται ως η αρχαιότερη των τεχνών και ως μια από τις αρχαιότερες μορφές ψυχοθεραπείας που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Εργάζεται πάνω σε μία ποικιλία θεραπευτικών, εκπαιδευτικών και κλινικών προσεγγίσεων. Η Χοροθεραπεία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλους τους πληθυσμούς. Οι στόχοι της μπορεί να είναι θεραπευτικοί, εκπαιδευτικοί ή καλλιτεχνικοί και καθορίζονται από το άτομο ή την ομάδα.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
με θέμα “Ταξιδεύοντας στο σώμα μας”
Μέρα διεξαγωγής: Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017
Τόπος διεξαγωγής: Gaz Symphony Studio,
Αριστοφανους 1, Πλ. Ψυρρή.
Ώρα διεξαγωγής: 11.00- 14.00
Κόστος εργαστηρίου: 20 ευρω

Το εργαστήριο αυτό είναι το πρώτο ενός κύκλου τρίωρων αυτοτελών εργαστηρίων με συγκεκριμένη θεματολογία, που θα πραγματοποιούνται μια Κυριακή το μήνα. Είναι εισαγωγικό και περιλαμβάνει θεωρητική παρουσίαση της Χοροθεραπείας και δύο κινησιολογικές ασκήσεις. Αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για όποιον επιθυμεί να συμμετέχει στον εργαστηριακό κύκλο ή στην εβδομαδιαία ομάδα Χοροθεραπείας, που θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη 19.30- 21.00 στον ίδιο χώρο. Το εισαγωγικό εργαστήριο, καθώς και ο κύκλος αυτός των εργαστηρίων Χοροθεραπείας απευθύνονται σε ενήλικες, που αγαπούν το χορό κ επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το σώμα και την κίνηση ως μέσο αυτοέκφρασης, αυτογνωσίας κ αυτοανάπτυξης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η Σταύρου Κωνσταντία παρακολουθεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χοροθεραπείας (Χοροκινητική Θεραπεία και Πρωτόγονη Έκφραση), που διοργανώνει η Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος. Συνεχίζει διερευνητικά με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Αυθεντικής Κίνησης (τεχνική Χοροθεραπείας) με θέμα “Αυθεντική Κίνηση και Τέχνη”. Διευρύνει τις σπουδές της στη Συμβουλευτική- Συνθετική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Center. Εργάζεται ως Χοροθεραπεύτρια (πρακτική άσκηση) στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα και στο Οικοτροφείο Ίρις, ξενώνα του Δαφνιού. Διδάσκει στην Πειραματική Σκηνή Θεάτρου Πέτρας το μάθημα της κίνησης, μέσα από χοροθεραπευτικές τεχνικές. Κάνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Χοροθεραπείας και Συμβουλευτικής, σε ενήλικες και παιδιά. Διοργανώνει σεμινάρια Χοροθεραπείας και συμμετέχει με ομιλίες σε διάφορες Ημερίδες. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος και της θεατρικής ομάδας “Παράβαση”. Συνεργάζεται με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κωνσταντία Σταύρου, tel.: 697 089 38 10
E- mail: kstavrou1@hotmail.com
Και στη σελίδα:
https://www.facebook.com/Dance-Movement-Therapy-Counselling-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-1925197547759788/