Κινούμαι σημαίνει ΖΩ. Αλλάζουμε την κίνηση μας, λοιπόν, αλλάζουμε τη Ζωή μας

Dance Movement Therapy’s Sessions
με την Κωνσταντία Σταύρου

Κάθε Παρασκευή στις 20.00- 21.30. Έναρξη Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018.

«Κινούμαι σημαίνει ΖΩ.

Αλλάζουμε την κίνηση μας, λοιπόν, αλλάζουμε τη Ζωή μας»

Η ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

Η Χοροθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος, που έχει ως επίκεντρο το άτομο που χρησιμοποιεί το σώμα και την κίνηση του ως οδηγούς για την αυτογνωσία και την αλλαγή. Η Χοροθεραπεία αποτελεί μια ολιστική θεραπεία, όπου το μυαλό και το σώμα προσεγγίζονται ως μια ενότητα. Στηρίζεται στην πεποίθηση ότι παρεμβαίνοντας με την κίνηση στο σωματικό- βιολογικό επίπεδο παρεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα της ζωής του ανθρώπου, το πνευματικό, το γνωσιακό- νοητικό, το συναισθηματικό, καθώς και στη συμπεριφορά του. Έτσι, με την Χοροθεραπεία, η κίνηση και ο χορός γίνονται τα εργαλεία για μια ουσιαστική αλλαγή στη ζωή μας.
Η Χοροθεραπεία εργάζεται πάνω σε μία ποικιλία θεραπευτικών, εκπαιδευτικών και κλινικών προσεγγίσεων.

ΒΑΣΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Στόχος της Χοροθεραπείας είναι ένα «υγιές» σώμα, χωρίς εντάσεις ικανό να εκφράζει ελεύθερα τον αληθινό μας εαυτό. Μέσα από την Χοροθεραπεία, μαθαίνουμε ξανά να ακούμε το σώμα μας και τις ανάγκες του. Μαθαίνουμε να το φροντίζουμε. Χαρίζουμε στον εαυτό μας Υγεία και Ευεξία σε όλα τα επίπεδα.

Βασική έννοια και αντικείμενο δουλειάς στην Χοροθεραπεία αποτελεί η «εικόνα σώματος», δηλαδή το πώς νομίζουμε ότι είναι το σώμα μας ή το πως θα θέλαμε να είναι. Η εικόνα αυτή που έχουμε για το σώμα μας επηρεάζει τον τρόπο που κινούμαστε και κατ’ επέκταση, τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε. Αλλάζοντας λοιπόν αυτήν την εικόνα αλλάζουμε όλο τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, καθώς και τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους. Μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους, όπως ακριβώς είναι.

Επίσης δουλεύοντας με τις ποιότητες κίνησης (χώρο, χρόνο, βάρος, ροή) διευρύνουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή, τον τρόπο δράσης μας.

ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Συζήτηση στην αρχή και το τέλος κάθε συνάντησης (για συνειδητοποίηση και αφομοίωση τυχόν υλικού που έχει αναδυθεί)
Κίνηση με συγκεκριμένο θέμα (ομαδικό ή προσωπικό)
Αποτύπωση τηςκινησιολογικής εμπειρίας (με ζωγραφική, πηλό, συγγραφή κειμένου ή ημερολογίου).

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες
Σε ανθρώπους που αγαπούν τον χορό και θέλουν να χρησιμοποιήσουν το σώμα και την κίνηση ως μέσο αυτό- εξερεύνησης και αυτό-ανάπτυξης, καθώς και καλλιτεχνικής δημιουργίας
Σε άτομα με δυσκολίες επικοινωνίας με τους άλλους και προβλήματα σχέσεων
Σε άτομα με δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων και των αναγκών
Σε ανθρώπους που έχουν περάσει τραυματικές εμπειρίες ή άγχος
Σε άτομα με κρίσεις πανικού, εναλλαγές διάθεσης ή που αισθάνονται κατάθλιψη
Σε άτομα με πολύ άγχος και ένταση στο σώμα τους
Σε άτομα με σωματικούς πόνους,με ή χωρίς παθολογικά αίτια ή που αναρρώνουν από ασθένεια
Σε ανθρώπους που δεν τους αρέσει το σώμα τους
Σε άτομα με προβλήματα βάρους και διαταραχές τροφής
Σε ανθρώπους, που έχοντας δουλέψει ψυχοθεραπευτικά με άλλες μεθόδους ψυχοθεραπείας, θέλουν να «προσεγγίσουν» τον εαυτό τους με έναν «καινούριο», σε αυτούς, τρόπο

Η συγκεκριμένη ομάδα απευθύνεται σε ενήλικες και θα πραγματοποιεί εβδομαδιαίες συναντήσεις κάθε Παρασκευή 20.00- 21.30 μ.μ.. Ο τρόπος, που θα δουλέψει αυτή η ομάδα θα είναι συνθετικός. Θα χρησιμοποιήσουμε στοιχεία και εργαλεία από την Χοροκινητική, την Πρωτόγονη έκφραση, την Αυθεντική Κίνηση (τεχνικές Χοροθεραπείας), καθώς και τεχνικές άλλων προσεγγίσεων της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας και της Συμβουλευτικής, όπως η Gestalt, η Υπαρξιακή, η Υπερπροσωπική και η Συναλλακτική Ανάλυση.

H ομάδα θα είναι ανοιχτή σε νέα μέλη για 4 συναντήσεις.

ΣΤΟΧΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: Nα εμβαθύνουμε στην κίνηση, να εξελίξουμε τις κινησιολογικές φόρμες, να αναπτύξουμε τις ποιότητες κίνησης. Να χρησιμοποιήσουμε το σώμα μας και την κίνηση ως εργαλεία στην προσωπική μας ανάπτυξη και αυτοπραγμάτωση. Να πάρουμε χαρά και ικανοποίηση μέσα από την κίνηση και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.

ΚΟΣΤΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: 55 ευρώ/ μήνα ή 15 ευρώ/ συνάντηση
Φοιτητές- άνεργοι, 45 ευρώ/ μήνα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τηλ. επικοινωνίας 697 089 38 10.
E-mail: kstavrou1@hotmail.com

https://www.facebook.com/events/377723725973356/

Gaz Symphony Studio

Αριστοφάνους 1, Ψυρρή

Γνωρίζοντας την Κωνσταντία, Χοροθεραπεύτρια – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Η Σταύρου Κωνσταντία παρακολουθεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χοροθεραπείας, που διοργανώνει η Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος. Συνεχίζει διερευνητικά με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Αυθεντικής Κίνησης (τεχνική Χοροθεραπείας) με θέμα “Αυθεντική Κίνηση και Τέχνη”. Διευρύνει τις σπουδές της στη Συμβουλευτική- Συνθετική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Center. Εργάζεται ως Χοροθεραπεύτρια (πρακτική άσκηση) στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα και στο Οικοτροφείο Ίρις, ξενώνα του Δαφνιού. Διδάσκει στην Πειραματική Σκηνή Θεάτρου Πέτρας το μάθημα της κίνησης, μέσα από χοροθεραπευτικές τεχνικές. Κάνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Χοροθεραπείας και Συμβουλευτικής, σε ενήλικες και παιδιά. Διοργανώνει σεμινάρια Χοροθεραπείας και συμμετέχει με ομιλίες σε διάφορες Ημερίδες. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος και της θεατρικής ομάδας “Παράβαση”. Συνεργάζεται με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται στο Αθλητικό Σωματείο ΤΥΡΤΑΙΟΣ ΑΜΕΑ.