Και τώρα: Ο κόσμος! ή Αυτό που αποκαλείτε Έξω, εμένα δεν μου λέει τίποτα

Πρόταση Θεατρικής Παράστασης

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο της Σιμπίλε Μπεργκ «Και τώρα: Ο κόσμος! ή Αυτό που αποκαλείτε Έξω, εμένα δεν μου λέει τίποτα», στο Εθνικό Θέατρο – Σκηνή «Κατίνα Παξινού», σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου.

Στο έργο «Και τώρα: Ο κόσμος! ή Αυτό που αποκαλείτε Έξω, εμένα δεν μου λέει τίποτα» νεαρές γυναίκες που προσπαθούν να ανταποκριθούν στις επιταγές της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας βρίσκονται σε αδιέξοδο: Εγκλωβισμένες στην αυτοεικόνα τους, θεωρούν τη διαρκή κατανάλωση ως μονόδρομο, μιλάνε με δυσπιστία για τον ρόλο της οικογένειας, αδυνατούν να πιστέψουν ότι υπάρχει πραγματικός έρωτας και παρόλο που περιφρονούν την αγορά, ζούνε πουλώντας δικά τους φάρμακα στο διαδίκτυο. Νιώθοντας παγιδευμένες σε έναν κόσμο που προωθεί μονάχα πλασματικές ανάγκες και ψεύτικες επιλογές, έχουν χάσει κάθε κίνητρο και αναρωτιούνται αν υπάρχει κάτι για το οποίο αξίζει να αγωνιστούν.

Επί σκηνής ένας δυναμικός χορός γυναικών, που, η καθεμία μόνη της και όλες μαζί, μιλούν με δυσπιστία για την έννοια του «εμείς», φωτίζοντας άλλοτε με τρυφερό και άλλοτε με σκληρό τρόπο, ένα οργισμένο «εγώ» εμποτισμένο από ματαίωση και απέραντη μοναξιά.

Συγγραφέας: Σιμπίλε Μπεργκ
Μετάφραση: Γρηγόρης Λιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαγγέλης Κοσμίδης
Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη
Κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Μουσική: Λευτέρης Βενιάδης
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη
Χορογραφία: Ανδρονίκη Μαραθάκη
Παίζουν: Ελένη Ευθυμίου, Στέλλα Νούλη, Κίττυ Παϊταζόγλου, Κατερίνα Παπανδρέου, Νάνσυ Σιδέρη, Καλλιόπη Σίμου, Νατάσσα Σφενδυλάκη & Αναστασία Χατζάρα. | Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Μπουκαούρης (κρουστά).
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εθνικό Θέατρο Πειραματική Σκηνή -1 – Σκηνή «Κατίνα Παξινού»

Πανεπιστημίου 48,Αθήνα, Κέντρο

Έως 01/03/2020
Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή/Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 20:00
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 13€, 10€ νεανικό φοιτητικό και 5€ για ανέργους
Προπώληση: Εθνικό Θέατρο – Θέατρο Rex Σκηνή «Κατίνα Παξινού» – Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210-3305074, 210-7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας), στο www.ticketservices.gr και στο tickets.public.gr
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/ethniko-theatro-kai-tora-o-kosmos/?lang=el
Ταμεία: 210 3301881-210 3305074 | https://www.n-t.gr/index.php