Θεραπευτική Ομάδα Χοροθεραπείας: Χορεύοντας τον «χορό της ζωής» μου

Αν το ΣΩΜΑ μας μπορούσε να μιλήσει, τι θα μπορούσε να μας πει;

Το σώμα αποκαλύπτει όσα ο λόγος κρύβει. Το εργαλείο και ο στόχος αυτής της ομάδας είναι το σώμα μέσα στον χώρο, κινούμενο χωρίς φόρμες και τεχνικές. Εστιάζοντας στο σώμα και στα μηνύματά του οδηγούμαστε σε μια ψυχική ευκαμψία, βελτιώνοντας έτσι την πρόσληψη της πραγματικότητας και τον τρόπο επικοινωνίας με τους άλλους. Κτίζουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον εαυτό μας που έχει ως αφετηρία την σωματική αίσθηση, μαθαίνοντας έτσι να αντιλαμβανόμαστε τις πραγματικές μας ανάγκες και όχι τις ανάγκες που υπαγορεύονται μόνο από εξωγενής παράγοντες με αποτέλεσμα η διάθεση μας να βελτιώνεται, να αισθανόμαστε δημιουργικοί, αυθεντικοί.

Ειδικότερα στοχεύουμε στην αποκατάσταση της ισορροπίας μέσα μας. Έχουμε ξεχάσει να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας με το σώμα. Έτσι όμως διαταράσσεται η ισορροπία μεταξύ νου, σώματος και ψυχής με αποτέλεσμα μια εσωτερική σύγκρουση, η οποία συχνά σωματοποιείται και μας αρρωσταίνει.  Αποκαθιστώντας αυτή την ισορροπία, ο άνθρωπος αποφορτίζεται, και μπορεί να ανακαλύψει και να εκφράσει τα συναισθήματα και τις επιθυμίες του. Χορεύοντας τον «χορό της ζωής» του να πάρει την ευθύνη της ζωής επάνω του, να γνωρίσει τον εαυτό του και τους άλλους, να ζήσει ελεύθερα, αυτόβουλα και να βιώσει την χαρά της ύπαρξής του.

Ελάτε σε αυτήν την ομάδα όταν:

  • Η λογική δεν σας πάει πιο πέρα.
  • Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν ό,τι βιώνετε και αυτό σας δημιουργεί προβλήματα.
  • Γνωρίζετε αρκετά για τον εαυτό σας, όμως τον αισθάνεστε ξένο.
  • Αισθάνεστε ότι σας λείπει η αυτοπεποίθηση.
  • Έχετε δυσκολία στην επικοινωνία με τους άλλους.
  • Αισθάνεστε μόνιμα κουρασμένοι.
  • Υποφέρετε από ψυχοσωματικά προβλήματα (άγχος, πανικοί, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές).
  • Θέλετε να βελτιώσετε τη σχέση με το σώμα σας.

Δεν απαιτείται οποιαδήποτε εμπειρία με κίνηση ή χορό. Φορέστε άνετα ρούχα και φέρτε χοντρές κάλτσες. Σας περιμένουμε να Συν-Κινηθούμε σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, αποδοχής και σεβασμού της μοναδικότητας κάθε ατόμου.

Η ομάδα έχει περιορισμένο αριθμό μελών. Πριν την συμμετοχή σας στην ομάδα, προτείνεται μία συνάντηση γνωριμίας.

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Από Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 | 19:00 – 20:30
Και κάθε Τετάρτη ίδια ώρα

Συντονίστρια: Ιωάννα Κουτίβα
Χοροθεραπεύτρια, GDTR Sr, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
μέλος Δ.Σ. Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος

Τόπος Διεξαγωγής:
Life Blossom – Πολυχώρος Ευεξίας & Αυτοβελτίωσης
Δημητρίου Ράλλη 35 & Μαραθωνοδρόμων
15124 Μαρούσι

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
6949 789764 Ιωάννα Κουτίβα | ioannakoutiva@gmail.com | www.synkinoumai.gr

Βιογραφικό
Η Ιωάννα Κουτίβα γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει ζήσει στην Αυστραλία και στη Γερμανία. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα και στη Γερμανία. Δίδαξε στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Παν/μίου Αθηνών και στο Ιόνιο Παν/μιο.
Έχει ολοκληρώσει τον τριετή κύκλο εκπαίδευσης Χοροθεραπείας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας. Παρακολούθησε το πενταετές πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.
Διετέλεσε μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής και είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας. Διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες που αποζητούν την έκφραση, τη δημιουργικότητα, την αυτογνωσία & την θεραπεία μέσα από την κίνηση και το χορό.