Θεματικός κύκλος Χοροκινητικής Θεραπείας και Σωματικής Αυτογνωσίας

Ταξιδεύω με το Σώμα μου και Δημιουργώ τα Όρια μου

O Πολυχώρος μας Life Blossom σε συνεργασία με την Ιωάννα Κουτίβα-Χοροκινητική Θεραπεύτρια & Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, οργανώνει θεματικό κύκλο Χοροκινητικής Θεραπείας & Σωματικής Αυτογνωσίας.

Α’ σεμινάριο θεματικού κύκλου:
«Ταξιδεύω με το Σώμα μου και Δημιουργώ τα Όρια μου»

Οι επιμέρους σταθμοί αυτού του ταξιδιού θα είναι οι παρακάτω:
➢ Ο προσωπικός, αυθεντικός μου ρυθμός
➢ Χώρος και χωράω
➢ Χώρος και Επαφή
➢ Τα όρια μου, τα όρια του άλλου

Άλλα θέματα που θα μας απασχολήσουν σε επόμενους κύκλους είναι: το πώς σχετίζομαι, πως διαχειρίζομαι διάφορα συναισθήματα, πως αξιοποιώ το δυναμικό μου, τί σχέση έχω με το σώμα μου, το παιδί και ο ενήλικας μέσα μου κ.α. Στόχος μας σε κάθε ενότητα είναι μέσα από το σώμα να ξυπνήσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε, να αφουγκραστούμε εκείνο το αυθεντικό κομμάτι που θα μας δείξει την δική του πραγματικότητα, τις δικές του επιθυμίες.

O κάθε κύκλος σεμιναρίων αποτελεί αυτοτελή ενότητα.
Η παρακολούθησή τους δεν προϋποθέτει γνώσεις στο χορό. Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ένα ή περισσότερα σεμινάρια, ωστόσο αυτά δεν υποκαθιστούν την συστηματική παρακολούθηση εβδομαδιαίας βιωματικής ομάδας, όπου εκεί επεξεργάζομαι σε βάθος προσωπικά θέματα που αναδύονται.

✔ Περιγραφή Χοροκινητικής Θεραπείας & Σωματικής Αυτογνωσίας
Η Χοροκινητική Θεραπεία με στόχο την Σωματική Αυτογνωσία, απευθύνεται σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας που θέλουν να μάθουν να ακούν το σώμα τους. Είναι ουσιαστικά μια μορφή σωματικής ψυχοθεραπείας μέσω της Τέχνης του χορού και της κίνησης.

Με τη βοήθεια της Χοροκινητικής Θεραπείας, προσεγγίζουμε τον «εσωτερικό μας χορό» και όχι τον χορό που βασίζεται σε στερεότυπα και καθορισμένα βήματα.

Επειδή το σώμα, η ψυχή και ο νους είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, προσεγγίζοντας ένα από αυτά τα στοιχεία, επηρεάζονται, μεταβάλλονται και τα υπόλοιπα δύο. Το σώμα έχει μνήμη και δεν ψεύδεται. Εκεί αποτυπώνονται όλα τα βιώματα, τα συναισθήματα και οι αισθήσεις. Αφήνοντας τον ρυθμό μέσα μας να μας οδηγήσει, επεξεργαζόμαστε τις εικόνες, τις αισθήσεις και τα συναισθήματα που αναδύονται μέσω της κίνησης.

Σας περιμένουμε να Συν-Κινηθούμε σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, αποδοχής και σεβασμού της μοναδικότητας κάθε ατόμου.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, 17.30-20.30

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών λόγω βιωματικής εμπειρίας!
Για περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο email:simouv@lifeblossom.gr ή στο τηλ.6948008724 ή 6932415453

Συντονίστρια: Iωάννα Κουτίβα-Χοροκινητική Θεραπεύτρια & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Βιογραφικό
Η Ιωάννα Κουτίβα γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει ζήσει στην Αυστραλία και στη Γερμανία. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα και στη Γερμανία. Δίδαξε στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Παν/μίου Αθηνών & στο Ιόνιο Παν/μιο.
Έχει ολοκληρώσει τον τριετή κύκλο εκπαίδευσης Χοροθεραπείας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας. Παρακολούθησε το πενταετές πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.
Διετέλεσε μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής και είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας. Διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες που αποζητούν την έκφραση, τη δημιουργικότητα, την αυτογνωσία μέσα από την κίνηση και το χορό (www.synkinoumai.gr).