Η Χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ

Πρόταση Θεατρικής Παράστασης

Την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 1974, καθώς το καρναβάλι έχει φτάσει στο απόγειό του, σε μια πόλη της Γερμανίας, μια νέα γυναίκα βγαίνει από το σπίτι της για να πάει σε μια γιορτή. Τέσσερεις μέρες αργότερα, η γυναίκα αυτή παρουσιάζεται σε ένα αστυνομικό τμήμα και ομολογεί ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν δημοσιογράφο.

Η νέα γυναίκα ονομάζεται Καταρίνα Μπλουμ. Δουλεύει ως οικιακή βοηθός και δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Γνωρίζει και ερωτεύεται σε ένα πάρτι έναν άντρα καταζητούμενο από την αστυνομία για υποθέσεις ληστείας και αδικημάτων που εμπλέκεται με την τρομοκρατία. Οι δυο τους περνούν τη νύχτα στο σπίτι της και, όταν εκείνος φεύγει ξημερώματα, η Καταρίνα βρίσκεται αντιμέτωπη ό,τι δεν είχε φανταστεί έως τότε. Το κράτος και –το χειρότερο- τον Τύπο στην πιο ταπεινή κι χυδαία εκδοχή του.

Το εφιαλτικό μυθιστόρημα του Χάϊνριχ Μπελ μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1975 από τους Φόλκερ Σλέντορφ και Μαργκαρέτε Φον Τρότα και γνώρισε αλλεπάλληλα ανεβάσματα σε μεγάλες θεατρικές σκηνές σε όλο τον κόσμο. Η ελληνική παράσταση συμπίπτει με την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του συγγραφέα.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Κείμενο παράστασης: Όλος ο θίασος
Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής
Σκηνικά – Κοστούμια : Διονύσης Μανουσάκης
Φωτισμοί: Στέφανος Κοπανάκης

Παίζουν: Στέλλα Κρούσκα, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Κλεοπάτρα Τολόγκου και Μενέλαος Χαζαράκης

Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια,
τηλ. 210 6453330, www.studiomavromihali.gr

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00 έως 28 Ιανουαρίου 2018

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 12 ευρώ, φοιτητικό, κάτω των 25 ετών και άνω των 65 ετών 10 ευρώ, ατέλειες, άνεργοι 8 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων:https://www.viva.gr/tickets/theater/studio-mavromixali/i-xameni-timi-tis-katarina-mploum/