Η επανάσταση του EMDR-Οδηγός για το κοινό – Παρουσίαση Βιβλίου

Χρόνος ανάγνωσης 2 ΄

Την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 18:00 οι ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις με την υποστήριξη της EMDR-Hellas, παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ της Αθήνας το βιβλίο της Tal Croitoru, «Η επανάσταση του EMDR-Οδηγός για το κοινό», σε μετάφραση της Βασιλικής Σφυρή. Ένα βιβλίου που περιγράφει την ψυχοθεραπεία EMDR (Απευαισθητοποίηση και Επανεπεξεργασία μέσω Οφθαλμικών Κινήσεων) μια θεραπεία καταξιωμένη διεθνώς ως μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για το ψυχικό τραύμα και όχι μόνον, με εξαιρετικά άμεσο και εύληπτο τρόπο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα προλογίσουν το βιβλίο:

Γεώργιος Χρούσος, ομ. καθ. Παιδιατρικής-τ. πρόεδρος του τμήματοςΠαιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ-κλινικός ερευνητής

Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι, ομ. καθ. Κλινικής Ψυχολογίας-τ. διευθ. του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του ΕΚΠΑ

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι πιανίστες Γιάννης Λογιάδης και Αποστόλης Μαργαζής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αν και μετράει μόλις τριάντα έτη στον επιστημονικό χώρο, η μέθοδος EMDR (Απευαισθητοποίηση και Επανεπεξεργασία μέσω Οφθαλμικών Κινήσεων) αποτελεί μια ολοκληρωμένη  ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, η οποία, μετά από εκατοντάδες έρευνες, έχει ήδη καταξιωθεί διεθνώς ως μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για το ψυχικό τραύμα και όχι μόνον (μεταξύ άλλων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας).

Το παρόν βιβλίο περιγράφει την ψυχοθεραπεία EMDR με εξαιρετικά άμεσο και εύληπτο τρόπο.  Η Tal Croitoru, έμπειρη ψυχοθεραπεύτρια η ίδια, θέλησε να μεταδώσει στο ευρύ κοινό τον ενθουσιασμό της για την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα της  καινοτόμου αυτής μεθόδου, διανθίζοντας την περιγραφή της με πολυάριθμα κλινικά παραδείγματα. Περιγράφει αναλυτικά την επιστημονική βάση, τα βήματα και τις διεργασίες που ακολουθούνται στις συνεδρίες ώστε να εκριζωθεί το κεντρικό τραύμα και τα  επακόλουθα συμπτώματα που οδηγούν κάποιον να αναζητήσει βοήθεια. Η αξιοπιστία της συγγραφέως και η εγκυρότητα της μετάφρασης φιλοδοξούν αφενός να συστήσουν τη θεραπείαEMDR στο ελληνικό κοινό και να ενθαρρύνουν ανθρώπους που επί χρόνια υποφέρουν να την εμπιστευτούν, και αφετέρου απευθύνονται στους θεραπευτές που εργάζονται στη χώρα μας, ανοίγοντας τη συζήτηση και αποτελώντας έναυσμα για περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση στην πλούσια βιβλιογραφία και το ερευνητικό έργο της προσέγγισης EMDR αλλά και της τραυματοθεραπείας γενικότερα.

Link Εκδήλωσης:

https://www.ianos.gr/events/i-epanastasi-tou-emdr-odigos-gia-to-koino-ekd.html