Ερευνητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Κύπρο δημοσίευσαν έρευνα με την οποία επιδιώκεται να οριστεί η έννοια του «κακού φλερτ».

Συγκεκριμένα, η έρευνα με τον τίτλο «Τι σημαίνει κακό φλερτ», αποκαλύπτει μερικά από τα λάθη που κάνουν κάποιοι άνθρωποι στις απόπειρές τους να φλερτάρουν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η «γλοιώδης προσέγγιση» και το χυδαίο λεξιλόγιο είναι τακτικές που πρέπει να αποφεύγονται, μαζί με την κακή υγιεινή, τον ναρκισσισμό και την χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι διαφέρουν σημαντικά στον τρόπο που φλερτάρουν, με τους «κακούς» στο φλερτ να είναι ελεύθεροι στις περισσότερες περιπτώσεις.

Στη νέα τους μελέτη, οι ερευνητές στην Κύπρο προσπάθησαν να προσδιορίσουν τι είναι αυτό που «χαλάει» το φλερτ.

Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τις τακτικές φλερτ που βρίσκουν περισσότερο δυσάρεστες.

Στη συνέχεια, οι απαντήσεις τους τέθηκαν ενώπιον μιας ομάδας περισσότερων από 700 συμμετεχόντων, από τους οποίους ζητήθηκε να αξιολογήσουν πόσο δυσάρεστα βρήκαν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Με βάση τα αποτελέσματά τους, οι ερευνητές εντόπισαν τις παρακάτω έντεκα ανεπιθύμητες τακτικές στο φλερτ:

Γλοιώδης προσέγγιση

Κακή υγιεινή

Έλλειψη αποκλειστικού ενδιαφέροντος

Διαφορετικές απόψεις

Χυδαίο λεξιλόγιο

Έλλειψη ευφυΐας

Ναρκισσισμός

Έλλειψη χιούμορ και αυτοεκτίμησης

 Υπερβολική οικειότητα

Φτωχή εμφάνιση

Τσιγγουνιά

Το να ακολουθεί κάποιος μια «γλοιώδη προσέγγιση» αποδείχθηκε ως η πιο κακή τακτική φλερτ, ακολουθούμενη από την κακή υγιεινή και την έλλειψη αποκλειστικού ενδιαφέροντος.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Μενέλαος Αποστόλου, σύμφωνα με τη Daily Mail, ανέφερε ότι «οι άνθρωποι μπορούν να βελτιωθούν στο φλερτ εάν δουλέψουν την προσέγγισή τους, εάν αποφύγουν για παράδειγμα να προσεγγίσουν τον/την άλλο/η με γλοιώδη τρόπο, να είναι πολύ οικείοι ή να φλερτάρουν με περισσότερα από ένα άτομο κάθε φορά».

Τέλος, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, οι γυναίκες βρέθηκε ότι είναι περισσότερο ευαίσθητες στις ανεπιθύμητες τακτικές σε σχέση με τους άντρες.

Πηγή: Daily Mail