Εμψυχώνοντας τον Εκπαιδευτικό

Στο Ρέθυμνο

Το Σχολείο Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει μία καταξιωμένη εκπαιδευτικό στον τομέα της Σωματικής Έκφρασης και της κίνησης, την Susana Noemi Abigador!
Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό σεμινάριο με θέμα: “Εμψυχώνοντας τον Εκπαιδευτικό”

– Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης (οδός Αγίου Φραγκίσκου, Ρέθυμνο)
-Ώρες: 11π.μ. – 2μ.μ.
-Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση ή εμπειρία.
-Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6943688972

Εμψυχώνοντας τον Εκπαιδευτικό:
Πώς η Σωματική Έκφραση μπορεί να δυναμώνει τη μαθησιακή διαδικασία.
Μέσα από την καθημερινότητα μιας τάξης ξετυλίγονται ασκήσεις, προτάσεις και κινήσεις που δίνουν μια διαφορετική οπτική γωνία για το πώς η σχέση με το σώμα μας μπορεί να συμβάλει στη μαθησιακή διαδικασία.
Πάντα υπάρχουν τεχνικές, εργαλεία, θεματικές, θεωρίες και πρακτικές.
Αυτό που συνήθως ξεχνιέται είναι ο άνθρωπος που υλοποιεί!
Ως εκπαιδευτικοί ψάχνουμε τη διαδρομή για το πώς να ανοίξουμε, να δεχθούμε να παίζουμε, να ακούμε τα συναισθήματα και να τα εκφράσουμε δημιουργικά.

Αυτό το βιωματικό εργαστήρι θα αποκαλύψει μια γέφυρα ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη.
Θα προσεγγίσουμε τα μέσα που δυναμώνουν τον κάθε εκπαιδευτικό ή άνθρωπο που έχει την ανάγκη να αξιοποιήσει την έκφραση, την τέχνη και τις τεχνικές της ως τον πιο δυναμικό τρόπο ανάπτυξης και μάθησης για τα παιδιά αλλά και για τον εαυτό του.

Απευθύνεται σε βρεφονηπιοκόμους, παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους και σε κάθε εκπαιδευτικό που έχει ως έργο του τη συνολική ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών και αναγνωρίζει το εκπαιδευτικό όφελος που υπάρχει όταν το σώμα και η ψυχή συνομιλούν.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
– Με άνετα ρούχα, κάλτσες που να μην γλιστρούν και διάθεση να συμμετέχουμε!
– Ερχόμαστε 15 λεπτά πριν την έναρξη

Susana Noemi Abigador:
Γεννήθηκε το 1956 στο Buenos Aires, Αργεντινή. Ξεκίνησε με διαφορετικές τεχνικές γύρω από τον χορό (στη Βραζιλία) και το θέατρο αλλά διάλεξε και κατέληξε στη Σωματική Έκφραση, ως τρόπο ζωής και εκπαίδευσης.
Το 1979 συνεχίζει τις σπουδές στη Μαδρίτη με τον Agustin Bellusci Tapia, όπου αρχίζει τα πρώτα βήματα στη διδασκαλία της Σωματικής Έκφρασης σε σχολές θεάτρου και σε εκπαιδευτικούς (δασκάλους και νηπιαγωγούς).
Το 1986 έρχεται για να ζήσει στη Αθήνα. Λίγους μήνες αργότερα έχει σχηματίσει την πρώτη ομάδα και μέχρι σήμερα διδάσκει Σωματική Έκφραση και το σύστημα “Danza Vital”, που η ίδια δημιούργησε.
Από το 1988 μέχρι και το 2009 εργάστηκε στην ΑΝΙΜΑ (Σχολή καλλιτεχνικής και δημιουργικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών) διδάσκοντας Σωματική Έκφραση και Βιωματική Μεθοδολογία.
Συνεργάζεται με το «Παιχνιδαγωγείο» , με το «Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας», με σχολές Χορού, Θεάτρου, στην Ελλάδα, Κύπρο και Αργεντινή για επαγγελματίες στο χώρο της εκπαίδευσης, της τέχνης και της ψυχοθεραπείας.
Έχει συνεργαστεί με θεατρικά σχήματα όπως το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στην χορογραφία της τραγωδίας «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» το 1990 και 1999 στη Επίδαυρο, με τα Ελευθέρα Θέατρα της Κύπρου στην τραγωδία «Βάκχες» στο Ηρώδειο, με το Δήμο Ζωγράφου, το θέατρο Φούρνος, κ.ά.
Συνεχίζοντας την εκπαίδευσής της, παρακολούθησε σεμινάρια Χοροθεραπείας στην Αργεντινή με το σύστημα της Maria Fux και στην Αθήνα, Πρωτόγονο Χορό με την καθηγήτρια της Σορβόννης France Sschott-Billmann, Ουδέτερη Μάσκα με τον Βέλγο καθηγητή Luc de Smet, κ.ά.
Το Δεκέμβριο του 2011, ήρθε το πρώτο βιβλίο της, «Όταν το σώμα μιλάει: Μεθοδολογία και ασκήσεις για την Σωματική Έκφραση», από τις εκδόσεις Γιαλός.
Όμως η «μεγάλη εκπαίδευση» έρχεται από τον πλούτο που προσφέρει η ίδια η διδασκαλία, η οποία τη φέρνει σε ουσιαστική και άμεση επαφή με τους ανθρώπους. Η συμμετοχή τους και μόνον στα μαθήματα αποτελεί την πιο σημαντική πηγή έμπνευσης για τον καθένα που έχει κάτι να διδάξει.

Και  άλλες πληροφορίες

TEDxLesvos

When the body talks (Όταν το σώμα μιλάει

https://www.youtube.com/watch?v=_f9Wf9yRXEE

TEDxKids@Ilissos

Kids are teachers of body expression 

https://www.youtube.com/watch?v=vonJUYDAHyg&t=1090s

TED Ed Anifadis

Think & Feel

https://www.youtube.com/watch?v=LH8WKofYFhE

TEDxChania 

Ξένος.

https://2016.tedxchania.com/el/2016/workshops-2016/88-συζούμε-με-έναν-ξένο-…-το-σώμα-μας.html

EABP congress (European Association for Body Psychotherapy) 14/10/2016

https://www.omorfizoi.gr/?s=susana+abigador&lang=en

https://congress.eabp.org/2016/el/programme/keynotes-and-round-tables/presentation-6/

ΑΙΩΝ dramatherapycenter workshops

http://aeon-dramatherapy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=71

https://fourfourasweb.wordpress.com/category/διδακτικές-μέθοδοι/

https://crikos.com/gr/susana-noemi-abigador-a-beautiful-teacher-who-shows-you-how-to-express-yourself-and-be-free-through-your-body

http://www.politikalesvos.gr/otan-to-soma-milai/

Κριτικές για το βιβλίο μου ¨Όταν το σώμα μιλάει” γιαλός 2011

http://www.kathimerini.gr/857672/article/politismos/vivlio/h-kinhsh-ws-swthria-ths-yyxhs

https://www.facebook.com/groups/285703791550473/?fref=ts