Εκπαίδευση για νέους θεραπευτές – Κέντρο Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας & Ψυχανάλυσης

Κλινικά & άλλα μυστικά (training for beginners)

Οι επιστημονικοί συνεργάτες του Κέντρου Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας & Ψυχανάλυσης δημιούργησαν έναν εξειδικευμένο βραχύχρονο κύκλο εκπαίδευσης σχετικά με τα διαδικαστικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος επαγγελματίας ψυχικής υγείας.

Κάθε νέος θεραπευτής συγκεντρώνεται στην ολοκλήρωση των κλινικών γνώσεων και δεξιοτήτων, υποτιμώντας (εστιαζόμενος στο αυστηρά κλινικά μέρος) τα περισσότερο διαδικαστικά ζητήματα. Η μεθοδολογία της Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας συνυπολογίζει τη σημαντικότητα των οργανωτικών και λειτουργικών ζητημάτων στην έκβαση του τελικού θεραπευτικού αποτελέσματος.

Ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος είναι η μετατόπιση του βάρους και προς τον ίδιο τον θεραπευτή μέσω της ανάλυσης των προσωπικών του προτιμήσεων και πεποιθήσεων που επηρεάζουν ριζικά όλες τις διαστάσεις του θεραπευτικού πλαισίου.

Οι συναντήσεις του κύκλου εκπαίδευσης αποτελούνται από 10 τρίωρες συναντήσεις.

Μεθοδολογία: Κάθε συνάντηση αποτελείται από 2 ώρες θεωρητική εκπαίδευση και 1 ώρα ανάλυση περιστατικού με βιωματικό τρόπο.

Θέματα εισηγήσεων για νέους θεραπευτές:

Εισήγηση 1η: Ο Θεραπευόμενος

Εισήγηση 2η: Ο Θεραπευτής

Εισήγηση 3η: Ο χώρος θεραπείας

Εισήγηση 4η: Η αρχική συνάντηση

Εισήγηση 5η: Ειδικά θεραπευτικά ζητήματα

Εισήγηση 6η: Διαδικαστικές επεξηγήσεις

Εισήγηση 7η: Μεταβίβαση – Αντιμεταβίβαση

Εισήγηση 8η: Αμοιβή

Εισήγηση 9η: Θεραπευτική μεθοδολογία

Εισήγηση 10η: Σύγχρονη Ψυχοθεραπεία

Κόστος 350 ευρώ (με πλήρη προπληρωμή)

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Κέντρου Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας και Ψυχανάλυσης, Λεωφόρο Αμφιθέας 103, Π. Φάληρο.

Υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης υπό προϋποθέσεις.

Οι αιτήσεις παραμένουν ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσω email: info@psychotherapeutiko.gr

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνηση σχετική με το πρόγραμμα καλέστε στη γραμματεία του κέντρου μας στο τηλέφωνο 2109849078 ή στείλτε την απορία σας με e-mail στο: info@psychotherapeutiko.gr