Διαδικτυακή (online) κοινότητα εκφραστικής γραφής

Με συνεχή πρόσβαση

Χρόνος ανάγνωσης 4 ΄

Συντονίστρια: Δήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος, MSc, Ειδίκευση στη Θεραπευτική Γραφή
Διοργάνωση: Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης

 

Ένας διαδικτυακός χώρος συνάντησης όσων αγαπούν την ψυχική έκφραση μέσω της γραφής που μας προσκαλεί να βγούμε από την εσωτερική απομόνωση και να συνδεθούμε με τους άλλους οπουδήποτε και αν αυτοί βρίσκονται.

Αυτή η κοινότητα απευθύνεται είτε σε όσους αναζητούν ένα μέρος για να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα είτε για να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες, σκέψεις, συναισθήματα και ιστορίες.

Δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία με τη συγγραφή ή την ψυχολογία.

Τι είναι;

Πρόκειται για έναν διαδικτυακό χώρο (φαντάσου τον σαν ένα φόρουμ) στον οποίο η συντονίστρια στην αρχή του κάθε μήνα θα κάνει αναρτήσεις και στη συνέχεια η ομάδα θα τις επεξεργάζεται και θα συζητά πάνω σ’ αυτές.

Πιο συγκεκριμένα θα δίνονται:

  • προτροπές γραψίματος πάνω σε θέμα αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης
  • άρθρα ψυχολογίας
  • βίντεο σχετικά με τα θέμα που επεξεργάζονται
  • ποιήματα που εμπνέουν
  • προτάσεις βιβλίων ψυχολογίας
  • προτάσεις ταινιών με περιεχόμενο σχετικό με την ψυχολογία
  • φωτογραφίες που δίνουν έμπνευση

Γιατί να συμμετέχω;

Με τη συμμετοχή σου στη διαδικτυακή κοινότητα της εκφραστικής γραφής θα μένεις συνεχώς σ’ επαφή όχι μόνο με άλλους ανθρώπους που έχετε κοινά ενδιαφέροντα, αλλά και με το γράψιμο και τη διαδικασία της ψυχικής έκφρασης και της προσωπικής ανάπτυξης.

Τι χρειάζεται να ξέρω για να συμμετέχω online;

Η συμμετοχή λαμβάνει χώρα σε ειδική πλατφόρμα e-learning που είναι ασύγχρονη (δεν χρειάζεται να είναι μέσα την ίδια ώρα όλοι οι συμμετέχοντες).Θα υπάρχει καθοδήγηση για την είσοδο, δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή όλες τις μέρες, 24 ώρες και όλες οι συζητήσεις θα γίνονται γραπτώς. Δεν χρειάζεται παρακολούθηση συγκεκριμένη μέρα ή ώρα και υπάρχει η δυνατότητα διάδρασης με τα υπόλοιπα μέλη.

 

Τι είναι η Εκφραστική  Γραφή  – Πώς δουλεύει;

Η εκφραστική (ή θεραπευτική) γραφή περιλαμβάνει συγκεκριμένες τεχνικές και μεθόδους με τις οποίες μπορεί ο καθένας να εκφραστεί ελεύθερα μέσω του γραπτού λόγου και να διοχετεύσει τα συναισθήματά του στο χαρτί χωρίς το φόβο της κριτικής, του σωστού ή λάθους. Είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος τρόπος έκφρασης  και χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη) για τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας. Από τα μεγαλύτερα προτερήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι είναι πολύ οικονομική, καθώς απ’ τη στιγμή που θα μάθει κανείς τις ασκήσεις και τεχνικές, στη συνέχεια θα μπορεί να τις εφαρμόζει μόνος του για την υπόλοιπη ζωή του. Μ’ ένα χαρτί και μολύβι ή έναν υπολογιστή θα έχει για πάντα μαζί του τον πιο αξιόπιστο σύμβουλο, τον εαυτό του.

Περισσότερα για την εκφραστική γραφή εδώ:
https://expressingmyself.gr/sichnes-erotisis/

 

Έχουν πει για την εκφραστική γραφή 

Η εκφραστική γραφή μου έδωσε ανάσα, πνοή,  δύναμη να δω τον εαυτό μου και τις καταστάσεις γύρω μου μέσα από μιαν άλλη οπτική γωνία πιο ουσιαστική αλλά και πιο ελπιδοφόρα!!!
Ν.Κ., Λουξεμβούργο

Εξαιρετική εμπειρία που σε βοηθάει να ανακαλύψεις μια άλλη πλευρά του εαυτού σου!
Ρ.Ν., Λοζάνη

Η άποψη μου ότι το γράψιμο θεραπεύει και ψυχ-αγωγεί είναι τελικά σωστή!
Π.Ρ., Αθήνα

Yπήρξε μία απελευθερωτική διαδικασία, που πρόσφερεαβίαστη επαφή με την γραπτή έκφραση, ερεθίσματα και δρόμους για εντός και εκτός του εαυτού “ταξίδια”…
Γ.Σ., Λεμεσός

Νιώθω πως έχω μια βάση πάνω στην οποία θα μπορέσω να στηριχθώ.
Α.Α., Δωδεκάνησα

Ελευθερία, αποκάλυψη, κάθαρση. Ήταν λες και βούτηξα το στυλό στην ψυχή μου και έπειτα να το αποτύπωσα στο χαρτί. Αυτό. Και μετά να αντικρίζω την αλήθεια μου, που ήταν τελικά μέσα μου. Να βλέπω στο χαρτί εμένα, την πιο αυθεντική μου φύση.
Θ.Κ., Κύπρος

 

Λίγα λόγια για την συντονίστρια

Είμαι η Δήμητρα Διδαγγέλου και μέσα από την εκφραστική γραφή συνδυάζω τις δύο μεγάλες αγάπες μου: το γράψιμο και την ψυχολογία.

Για περισσότερα από δέκα χρόνια εργάστηκα ως δημοσιογράφος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  (ΕΡΤ, NEA, Ταχυδρόμος κ.ά.) και στη συνέχεια, δημιούργησα το ηλεκτρονικό περιοδικό ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης. Σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες χρησιμοποιώ το γράψιμο ως μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και των σκέψεων με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Έχω σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιοΘεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).  Έχω εκπαιδευτεί στη Θεραπευτική Γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA), στη Φιλοσοφική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, στη Συστημική θεωρία και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Έχω άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είμαι μέλος των:Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων,Mental Health Europe, Lapidus International, ScienceView, ΕΣΗΕΑ, ΕλληνικόΔίκτυο Γυναικών Ευρώπης. Είναι μέντορας στο δίκτυο Women on Top.

Το βιβλίο μου «WabiSabi (η ατέλεια)» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός και η νουβέλα μου «Η Σύβι και ο Ντάντυ» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Διηγήματά μου έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς κι έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους. Το βιβλίο μου «Ευγνωμοσύνη» είναι υπό έκδοση από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Ομιλία TEDx:
https://www.youtube.com/watch?v=UNsHMEwNm2w&t=11s

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Εγγραφές γίνοται καθ’ όλη τη διάρκεια που θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα (25/3 – 30/6)
Διάρκεια: μέχρι τον Ιούνιο

Κόστος: για 3 μήνες τιμή γνωριμίας  30€

Για να γραφτείτε μπορείτε να κάνετε την πληρωμή online μέσω πιστωτικής κάρτας και να αποκτήσετε αμέσως πρόσβαση στο εργαστήριο. 

Κάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ. 

Email επικοινωνίας: info@expressingmyself.gr