Διάλεξη με θέμα: «Οι απαρχές των προβληματισμών του ανθρώπου ως όντος για το υπερβατικό και το επέκεινα»

ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 στις 19.00 ο ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ διοργανώνει στον Σύλλογο των Αθηναίων (Κέκροπος 10 – Πλάκα) εκδήλωση – διάλεξη του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Βαξεβανίδη, με θέμα:

«Οι απαρχές των προβληματισμών του ανθρώπου
ως όντος για το υπερβατικό και το επέκεινα»

Στην ομιλία του ο Γιώργος Βαξεβανίδης αναφέρεται στις απαρχές των προβληματισμών του ανθρώπου ως όντος, από την εποχή που διαχωρίστηκε από την έμβια φύση. Την εποχή που απέκτησε επίγνωση του κόσμου και στοιχειώδη συνείδηση. Αυτή του επέτρεψε να προσεγγίσει το Ιερό και εξελικτικά τον οδήγησε στο υπερβατικό και στο Θείον ενώ παράλληλα συνέλαβε την έννοια της ψυχής και της αθανασίας.

Όσα θα εκτεθούν βασίζονται στις συνεχείς ανακαλύψεις, που η πρόοδος των επιστημών παρέχει στο σημερινό μελετητή την δυνατότητα να στραφεί προς το απώτερο παρελθόν, ώστε να προσδιορίσει με επιστημονική προσέγγιση γεγονότα που αφορούν στον άνθρωπο και σημειώθηκαν στον πλανήτη μας πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6974454463. 

___________________________________________________

Ο Γιώργος Βαξεβανίδης, γιος του Χρήστου και της Αικατερίνης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Είνα νυμφευμένος με την Ελένη Χαλκιάδη (κόρη του δημοσιογράφου, λαογράφου της Κάσου και μετέπειτα ιερέα Ζαχαρία Εμμ. Χαλκιάδη) με την οποία έχουν μία κόρη, την Κατερίνα.

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος επί 40 χρόνια στις αθηναϊκές εφημερίδες «Ακρόπολις», «Απογευματινή», «Ελεύθερος Κόσμος» και «Ελεύθερος Τύπος».

Έχει τιμηθεί με το χρυσό μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων και έλαβε τιμητικές διακρίσεις από το Υπ. Δημοσίας Τάξεως, την Αστυνομία Πόλεων και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος των Υπουργείων Δημοσίας Τάξεως και Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς και διευθυντής των Γραφείων Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του «Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων».

Σήμερα μετά την συνταξιοδότησή του, αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά, άλλα έντυπα και ιστοσελίδες – μεταξύ των οποίων και ο ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ, πραγματοποιεί διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και ξεναγήσεις. Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία.