Δαμάζοντας τα αντίθετα

Δηλώσεις συμμετοχής έως 10 Νοεμβρίου

«Δαμάζοντας τα αντίθετα»  – Χοροθεραπεία με τη Λήδα Shantala Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 ώρα 11:00-15:00 στον Πολυχώρο Shantom

Πολλές φορές τα πράγματα στη ζωή έρχονται ανάποδα.

Είναι σημαντικό να πηγαίνουμε με το ρεύμα. Να αφουγκραζόμαστε το τι αισθανόμαστε, να το αναγνωρίζουμε και να προσπαθούμε να ισορροπούμε μέσα στην ψυχική στάση στην οποία βρισκόμαστε, ακόμη και αν είναι άβολα.

Αυτή η αναγνώριση και η κατ’ αρχήν αποδοχή των συναισθημάτων που εγείρουν εξωγενείς ή ενδογενείς ανατρεπτικοί παράγοντες, προάγει την αποκάλυψη ψυχικού δημιουργικού χώρου, μέσα στον οποίο μπορούν να ωριμάσουν και να εκκολαφτούν  νέες εσωτερικές διαδικασίες.

Η χοροθεραπεία προάγει  τη συνειδητοποίηση των  ψυχικών αρνήσεων και θεραπεύει τις πληγές της εσωτερικής πάλης.

Μέσω του χορού ο ασκούμενος βιώνει το σώμα του και τον κόσμο μέσα από άλλο πρίσμα,  αναπτύσσοντας νέες δυνατότητες εξισορρόπησης και στήριξης, πέρα από την άρνηση.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στη Γραμματεία του Shantom

Χώρος διεξαγωγής: Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών Shantom Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας (στάση μετρό Χολαργός), 152 31 Κάτω Χαλάνδρι

Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 15:00 Τηλ. 210-6717529, email: info [ΕΔΩ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΠΑΠΑΚΙ χωρίς κενά] shantala.gr.

Ώρες λειτουργίας γραμματείας: Τρίτη & Πέμπτη10.30-13.30 Δε έως Παρ. 18.00-22.00

Ιστοσελίδα: www.shantala.gr

Οδηγίες πρόσβασης: http://www.shantala.gr/sh_map.html

Λήδα Shantala

——————–

Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Raja Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».

Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας της Ινδίας «Kaivalya Dhama», της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha».

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Παρίσι απέκτησε πλούσια εμπειρία σε ομάδες θεραπείας. Αργότερα ταξίδεψε για 2 χρόνια, στo Γκαμπόν της Αφρικής, στη σαμανιστική κοινότητα «Μοmbwiri» της φυλής Mitsogo, με στόχο την έρευνα των «θεραπειών ομάδας» – η μοναδική δυτική ερευνήτρια διεθνώς που έγινε δεκτή για να διδαχτεί κοντά τους την αρχέγονη αυτή μορφή ίασης. Στη συνέχεια συμπλήρωσε τη σπουδή της χοροθεραπείας με τη δρ. Μάρσια Λέβενταλ, υφηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης. Το 2010 επέστρεψε στην Αφρική για να εμβαθύνει περαιτέρω την εκπαίδευσή της, αποκτώντας τον τοπικό τιμητικό τίτλο “Ntzogo Polo” = εκείνη που γνωρίζει τα μυστικά και βοηθά τους άλλους.

Στην Ελλάδα, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα. Από το 1987 διδάσκει (πρώτα στο Κέντρο Μάντιραμ και έπειτα στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom) Raja Yoga/διαλογισμό, Μπάρατα Νάτυαμ και συντονίζει μηνιαίες ομάδες Χοροθεραπείας.

Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.